Controle camping Ammerzoden

ammerzoden • De gemeente Maasdriel heeft donderdag samen met onder andere de politie, brandweer en Omgevingsdienst Rivierenland een controle gehouden op Chaletpark Ammerzoden. Geconstateerd werd dat het terrein en de terreininrichting voldoen aan de brandveiligheidseisen. Wel is aan diverse eigenaren of bewoners van chalets het advies gegeven om de ventilatie te verbeteren en rookmelders aan te brengen. "Daarnaast zijn enkele overtredingen aangetroffen, die door de desbetreffende disciplines worden opgepakt", laat de gemeente weten. Burgemeester Henny van Kooten zegt 'tevreden' te zijn over de uitgevoerde controle. Hij geeft aan dat dergelijke preventieve controles in het kader van leefbaarheid en veiligheid vaker zullen worden uitgevoerd.
Op camping Maaszicht in Kerkdriel ging vrijdag nog een huisje in vlammen op door onbekende oorzaak. Het chalet ernaast is beschadigd. Er was op het moment van de brand niemand aanwezig.


Ruiters verder onder één naam

brakel • Paardenvereniging Rodichem is gefuseerd met de Loevestein Ruiters. De nieuwe naam is Paardensport Loevestein. De rijbaan van Rodichem verhuist naar een nieuwe locatie aan de Verdrietweg bij Arie van Baalen, tegenover dressuurstal Van Baalen. De betrokkenen hopen dat de nieuwe locatie een impuls geeft aan de verbinding tussen basissport en topsport. De nieuwe baan is vanuit Poederoijen veilig toegankelijk via nieuwe recreatiepaden.
De verhuizing van Rodichem maakt voor aannemingsbedrijf Van der Ven de weg verder vrij voor het aanleggen van het nieuwe Brakelse bedrijventerrein aan de Langerak. Eerder verhuisde ook al de ijsbaan.
Op 5 september ondertekenen de betrokkenen een samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Willem Posthouwer.
"De fusie van de paardensportverenigingen is een mooie oplossing. Dit is een goede stap in de uitvoering van de overeenkomst in wij in 2008 met Van der Ven sloten. Het moment waarop het bedrijventerrein gerealiseerd wordt, komt zo steeds dichterbij", aldus Rehwinkel.