Zangeres Katel bij Emmy Verhey

zaltbommel • De Frans-Nederlandse zangeres Katel, bekend van The Voice of Holland, is één van de verrassende deelnemers aan het dertiende Emmy Verhey Festival. Samen met Ton Snijder vormt zij Deux Voix en brengen ze ze op zondagmiddag 9 september Franse chansons van Brel en Stromae.

Het jaarlijkse festival in de Gasthuiskapel start vrijdagmiddag 7 september met het vertelconcert 'De Grens' van Ekatarina Levental. Deze voorstelling is samengesteld uit fragmenten van haar dagboek als 16-jarige vluchtelinge. Zangeres en harpiste Ekatarina is ook op zaterdag 8 september te horen in de formatie Bilitis Duo met het programma 'Rêveries' met werken van Debussy.

Het thema van het festival is dit jaar 'Images' en met name jonge muzikale talenten gaan het vormgeven, samen met musici die al ruimschoots hun sporen hebben verdiend. Paul Komen en Nata Tsvereli spelen de complete 'Images' van Debussy en het jonge Besemer Kwintet heeft hun gedroomde programma gepland: het grote 'Schubert Kwintet' in de versie met cello en contrabas. Ook het Syrène Saxofoonkwartet met toptalent Femke IJlstra geeft een concert. Vier vrouwen verlokken het publiek als de Sirenen uit Homerus' Odyssee met een eigentijdse versie van Händels Water Music. Het bekende Ruysdael Kwartet heeft zondag 9 september muziek van Mozart en Dvorak op de lessenaars.

Op zaterdag 8 september staan vanaf 13:00 uur in totaal acht concerten op het programma, zondag 9 september volgen er nog vijf. De toegang tot alle concerten is gratis, reserveren is niet mogelijk: wie het eerst komt, het eerst maalt. De opening van het festival is op vrijdagavond met een concert voor sponsors en donateurs.

Kinderfestival

Het Kinderfestival is dit jaar op zaterdag 15 september om 14:00 en om 16:00 uur in De Poorterij. Het strijkensemble van de regionale muziekschool Den Bosch/Peron 3 en Klankrijk uit Nijmegen brengen dan onder leiding van Marta Lopez-Vega het muzikale sprookje 'Prinses Piek en prins Fijn'. De vertelling is geschreven door Maurice Wiche. Emmy Verhey vertelt het verhaal. Toegang gratis, reserveren kan via: evkinderfestival@gmail.com

q www.emmyverheyfestival.nl