• De BOG is al weer maanden bezig met de organisatie van het jaarlijkse evenement.
• De BOG is al weer maanden bezig met de organisatie van het jaarlijkse evenement. Foto: Lya Cattel

De hele dag gratis activiteiten voor de kinderen

Brakelse Ponymert staat als een huis

brakel • Een groep enthousiaste mannen en vrouwen van de BOG is al maanden bezig met de organisatie van de jaarlijkse Ponymarkt en Braderie. "Al is het natuurlijk wel een beetje makkelijker dan toen we er vorig jaar aan begonnen", vertellen Rianne van Daalen en Janine Kooijman.

Vorig jaar namen twee Brakelse vrouwen het initiatief om het paardenonderdeel van het jaarlijkse evenement van de BOG nieuw leven in te blazen. De jaren daarvoor was het aantal pony's drastisch afgenomen en juist dat onderdeel maakt de dag zo leuk. Het lukte om paardenhandelaren naar het Waaldorp te lokken en bovendien werden tal van pony- en paardenactiviteiten georganiseerd. Zoals een demonstratie van Aart van der Kamp en van de plaatselijke dressuurstal Van Baalen. De ponymarkt begint om 7:00 uur en om 9:00 uur start een doorlopend programma vol activiteiten, zoals de spectaculaire show van De Future Guys (14:00 uur) en om opnieuw een demonstratie met topruiters en toppaarden van Coby van Baalen (15:00 uur). Om 11:30 uur kunnen volwassenen touwtrekken met een paard en om 12:00 uur kunnen kinderen mee op het 'vliegende tapijt' achter prachtige Belgische trekpaarden.

"Gezinnen kunnen zich echt de hele dag vermaken", aldus Rianne en Janine. "De kinderen kunnen op de Wielaag ponyrijden, zich laten schminken, knutselen, pony's knuffelen of op het springkussen. Dat is allemaal gratis, want we willen het voor iedereen toegankelijk maken."

Tussen de kinderactiviteiten door kunnen ouders en hun kroost lekker wandelen langs de bijna honderd kramen van de braderie. "Ook hier zie je veel paardenartikelen", vertelt Rianne. Om 18:30 uur barst in de tent het afsluitende feest los met een optreden van 'Spark of Sanity', winnaar van de Parel van de Betuwe 2018. "Het wordt weer heel gezellig", belooft Janine. "En we hopen net als vorig jaar ook weer veel oud-inwoners te zien. Zij eten hier vaak hun eerste kop erwtensoep van het jaar. Het is net een reünie."

Het complete programma staat op: www.ponymarktbrakel.nl

Britta Alink