Jongeren slapen in krot

kerkdriel • Op zaterdag 1 september wordt het terrein rondom de protestante kerk in het centrum van Kerkdriel omgetoverd tot een krottenwijk.

In het kader van 'Nacht Zonder Dak' brengen jongeren in zelfgebouwde hutten de nacht door. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren die altijd zo hun nacht moeten doorbrengen. Nacht Zonder Dak is een initiatief van de christelijke ontwikkelingsorganisatie Tear (TEgen ARmoede). Dit jaar wordt met name de situatie van jongeren in Bolivia onder de aandacht van de deelnemers gebracht.

In de Bommelerwaard organiseren een aantal kerken Nacht Zonder Dak. Jongeren uit de hele regio van twaalf jaar en ouder zijn van harte uitgenodigd om mee te doen en te blijven overnachten. Kids van acht tot en met elf zijn welkom voor het dagprogramma op zaterdag dat duurt van 14:00-20:00 uur. Er staat hen allen een afwisselend programma te wachten met een creatieve workshop met hout, spijkers en draad. Er is een escape-room, allerlei actieve spellen en natuurlijk bouw je aan je eigen onderkomen voor de nacht.

Meedoen is gratis dankzij hulp van veel sponsors, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de website (klik op 'Doe mee'):


qwww.nachtzonderdak.nl