Informatiebord bij Ratjetoe

rossum • Oranjevereniging Rossum heeft het gebied rondom clubgebouw Ratjetoe flink opgeknapt en tevens een informatiebord geplaatst. Iedere vereniging of stichting die een evenement bekend wil maken, kan de informatie in de groene brievenbus bij Ratjetoe deponeren. Het bestuur van de oranjevereniging zorgt dan dat het op het bord komt en na afloop ook weer zal worden weggehaald. Doel is dat de inwoners van Rossum op de hoogte blijven van wat er in het dorp te doen is, en zeker zo belangrijk, dat verenigingen kunnen kijken of ze niet op een datum iets willen organiseren waarop al een ander evenement gepland staat.


Gameren krijgt ontmoetingspunt

gameren • De dorpsraad in Gameren is van plan het voormalige Youth for Christ-gebouw als ontmoetingscentrum in te richten. "Onder de noemer JOOP zijn we als dorpsraad aan de slag gegaan met de invulling van deze wens, die al lang leefde. JOOP staat voor Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats. Onverwacht mogen we het voormalige gebouw van Youth for Christ aan de Jan van Steenbergen-straat 15 hiervoor gaan gebruiken", schrijft de dorpsraad in de zomernieuwsbrief.
Voordat JOOP gebruikt kan worden om iets te organiseren, moet het gebouw en de grond eromheen opgeknapt worden. Daarvoor vraagt de dorpsraad vrijwilligers. Die kunnen zich melden via info@dorpsraadgameren.nl. Ook met mensen die ideeën hebben voor activiteiten - bijvoorbeeld een koffietafel, spelletjesmiddag, gametoernooi voor de jeugd - komt de jeugdraad graag in contact.

Eén van de eerste bijeenkomsten in JOOP is op dinsdag 18 september (19:30-20:00 uur). Inwoners kunnen dan het herziene voorstel voor de verkeerssituatie bij de basisschool bekijken en van commentaar voorzien.


Kettingbotsing

rossum • Op de Van Heemstraweg N322 ter hoogte van Rossum zijn zondagavond drie auto's op elkaar gebotst. De oorzaak van de botsing was een afgebroken tak die op de weg was terecht gekomen.