donderdag 16 augustus

Braderie Bommelweek
13:00, Zaltbommel, Binnenstad. De grootste braderie van de wijde omtrek. Met aansluitend vanaf 21:00 uur het Braderiebal op de Markt.

Kinderrondleiding
14:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Rondleiding speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich verkleden tot jonkvrouw of ridder en gaan daarna met de gids een tour maken door het kasteel. Via trappen in de muren klimmen ze naar de wapenkamer waar ze harnasonderdelen mogen passen. Na afloop is er een knutselactiviteit in de taveerne. Deelname kost 5,25 euro voor kinderen en 9,50 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

Nick van Wijk Trio
19:30, Zaltbommel, Café Bosschepoort. Nick van Wijk, Rob Roemers en Jan van Ballegooijenspelen eigen nummers en covers van wereldberoemde artiesten. Toegang is gratis.

vrijdag 17 augustus

Start Alemse Kermis
18:00, Alem, tegenover Het Hart van Alem. Start van de Alemse Kermis met om 18:30 uur inschrijven voor de ballonwedstrijd. De kermis duurt tot en met maandag 20 augustus.

Swipe Off XXL Bommelweek
18:30, Zaltbommel, Markt. Spectaculaire stormbaan 'Swipe Off XXL'.

Zomeravond struintocht
19:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Samen met de gids van Staatsbosbeheer struinen door het Munnikenland. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Betalen bij de gids, het liefst gepast. Meer informatie:
www.staatsbosbeheer.nl

Vanèges op Alemse Kermis
21:00, Alem, tegenover Het Hart van Alem. Rock- en popcoverband Vanèges met avondvullend programma. Hippie chique vintage pop trendy rock manier van spelen. Nummers van o.a. Jefferson Airplane, U2, Led Zeppelin, Deep Purple, Janis Joplin, Foo Fighters, Alanis Morissette, Blondie, Rolling Stones, Beatles, Queen, The Kooks en The Police. Toegang gratis.

zaterdag 18 augustus

Paardendag
9:00, Ammerzoden, Heiligenweg. Bommelerwaardse Paardendag op het terrein van de Gelderse Boys. Met spectaculaire shows, clinics en wedstrijdelementen voor recreanten en wedstrijdruiters. Nieuw dit jaar: prachtige Friese paarden voor de concourwagen. Het strodorp is ingericht als doe-plein voor de allerkleinsten, waar zij kunnen knutselen, ponyrijden, knuffelen en zich laten schminken. Kijk voor het laatste nieuws op facebook of op:
www.bwpaardendag.nl

Open dag SV Het Gulden Schot
10:00-16:00, Gameren, Het Gulden Schot. Open dag schietvereniging Het Gulden Schot. Onder begeleiding ervaren wat sport schieten is. Een legitimatie is verplicht en toegang is vanaf 18 jaar. Kijk voor meer informatie op www.svhetguldenschot.nl

Oogstdag BHTC Ophemert
10:00-17:00, Ophemert, Molenstraat. Jaarlijkse Oogstdag plaats van de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC). Op deze dag wordt getoond hoe in vroegere tijden graan en aardappels geoogst werden, zowel met handgereedschap, met paardenkrachten als met historische tractoren en werktuigen. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen. Toegang gratis.

Foodtruck Festival Bommelweek
14:30, Zaltbommel, Markt. Afsluiting van de Bommelweek met het smakelijke Foodtruck Festival.

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Wout van der Linden uit Brakel geeft themaconcert 'Upon a ground'. Afwisselend programma dat globaal de tijdlijn volgt van vroeg 16e eeuwse componisten als Preston en Aston via Tomkins naar de Italiaan Storace, de kosmopoliet Muffat en Dieterich Buxtehude.
www.muziekkringbommelerwaard.nl

zondag 19 augustus

Zondagochtendwandeling
9:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen wandelen door het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Onderweg een bezoek aan de kasteeltuin van Huis Neerijnen. De excursie staat in het teken van 'historie'. Deelname kost 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/evenementen

Jong talent bij De Engelenbak
12:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Concert van de deelnemers van de masterclass Zeister Muziekdagen, het jaarlijkse internationaal kamermuziekfestival in Zeist. in het kader van de serie 'Jong talent' van De Engelenbak. De jonge musici spelen composities, waaraan ze in de masterclasses hebben gewerkt. Entree: 10 euro, jeugd tot 18 jaar gratis.
www.engelenbakzaltbommel.nl

Oude Moestuin
13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Open middag. Zo'n 2000 soorten planten zijn te bewonderen. Het vrijwilligersechtpaar Ermstrang is aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De toegang is gratis.

Kafke op Alemse Kermis
15:00, Alem, tegenover Het Hart van Alem. Overal waar Kafke optreedt zet hij de tent op z'n kop. De zanger is bekend van zijn eerste singel 'Onze Dag' en de singels 'Springen' en 'Medicijn'. M.m.v. DJ Rocco. Toegang gratis.

maandag 20 augustus

Viswedstrijd vrouwen
9:45-10:45, Alem, Stille Maas. Tot 9:15 uur inschrijven in de feesttent van de Alemse Kermis. Ook voor dames van buiten Alem. Georganiseerd door hsv De Alver.

Matinee met bingo
12:00-18:00, Alem, tegenover Het Hart van Alem. Alemse Kermis. Gezellig matinee met vanaf 13:30 uur bingo. Met muziek en gelegenheid om te dansen.

Zomerbridge in De Kil
19:15, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Zomerbridge van Bridgeclub Rossum. Deelname kost 2 euro per paar. Inschrijven is noodzakelijk en kan tot zondagavond 20:00 uur bij Martine J. Vlasman: martinevlasman@gmail.com of 06-53815498.

woensdag 22 augustus

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

Struinen door het Munnikenland
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer op struintocht door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland. Meer informatie:
www.staatsbosbeheer.nl

Vakantie in de jaren 50
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Film over vakantie vieren in de jaren vijftig. Een feest van herkenning. Entree: 3 euro incl. koffie en een glaasje.

Kasteelruïne Hedel
20:00, Hedel, Gelre's End. De werkgroep Kasteelplein Hedel presenteert plannen voor de kasteelruïne. Info en aanmelden: kasteelplein.hedel@gmail.com.

vrijdag 24 augustus

Struinen door het Munnikenland
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer op struintocht door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland.
www.staatsbosbeheer.nl

Meer op: www.hetkontakt.nl