Expositie over Altena

regio • In aanloop naar één gemeente Altena organiseren Erfgoed Altena en de Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. in samenwerking met het Streekarchief in Heusden vanaf september de expositie 'Van Emmikhoven tot Altena'.

De expositie wordt woensdagavond 5 september geopend op Kasteel Dussen door de huidige bestuurders van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. Voorafgaand aan de opening zullen de drie oud-burgemeesters Henk Hellegers, Joop Worrell en Jan Nico Scholten een korte inleiding houden op 'Eén Altena, een eeuw te laat'. Het trio Sfeer zorgt voor de muziek en speelt liedjes zoals 'O, Heerlijk Altena' van de Wilpi's. De expositie is in september te zien op Kasteel Dussen en daarna in de gemeentehuizen in Woudrichem, Aalburg en Werkendam.

De expositie 'Van Emmikhoven tot Altena' brengt de geschiedenis van de veertien voormalige gemeenten in het Land van Heusden en Altena in beeld. Van Emmikhoven, de eerste gemeente die al in de 19e eeuw heringedeeld werd, tot Altena, de laatste gemeente die straks gevormd wordt per 1 januari 2019.

Behalve informatiepanelen over iedere afzonderlijke gemeente, toont de expositie ook trouwfoto's en voorwerpen die het logo of wapen van voormalige gemeenten dragen.


q www.erfgoedaltena.nl