Afbeelding
Foto:

Wielerwedstrijden senioren succesvol

brakel • De wielercompetitie voor vijftigplussers in Brakel is een succes geworden, meldt WTC Maaswaal. Het weer varieerde van zeer heet tot veel regen. Ondanks de zeer wisselende weertypes – tweemaal zeer hoge temperaturen en eenmaal veel regen – werden de wedstrijden redelijk goed bezocht.
De laatste, regenachtige, wedstrijd werd bij de 69+-renners nagenoeg een kopie van de eerste twee wedstrijden met de nummers 1 t/m 3 op dezelfde plaatsen. Het was hier Hans van Bavel (Cuyk) die drie keer met de bloemen naar huis ging. Oud-prof Guus Zantingh (Uithoorn) en John Martin (Hoek van Holland) werden respectievelijk 2 en 3.
Bij de 60+ kon dit keer geen WTC Maaswaler winnen na overwinningen van Joop Kosters en Dirk Keijnemans. In de laatste wedstrijd was het Willem Hus (Voorburg) die solo won voor Piet Kralt (Rijnsburg). Het klassement over drie wedstrijden was een prooi voor Hans Lap (Hendrik Ido Ambacht) vóór Arie Blomberg (Kedichem).
De renners waren zeer tevreden en velen deden de toezegging graag in 2019 terug te komen, volgens organisator WTC Maaswaal.


Kozakken Boys live op FOX Sports

werkendam • Het duel tussen Katwijk en Kozakken Boys dat op zaterdag 1 september op het schema staat in de Tweede Divisie zal live te volgen zijn op FOX Sports. Het is de wedstrijd tussen de nummers één en twee van het vorige seizoen, waarin Katwijk op de laatste speeldag uitgerekend kampioen werd op De Zwaaier. Het duel begint om 15:30 uur. De afgelopen drie seizoenen verloor de ploeg van Jasper de Muijnck nooit van Katwijk. Kozakken Boys opent een week eerder thuis tegen AFC.