Kees Smits jeu de bouleskampioen

sleeuwijk • Na weken van stilte op de banen van Jeu de Boules Altena, wegens de warmte, was het er zaterdag weer een drukte van belang. Het tweede gedeelte van het clubkampioenschap Mêlee kon worden gespeeld. Bij deze spelvorm worden de deelnemers door loting steeds gekoppeld aan een andere medespeler. Saamhorigheid en een gezellige sfeer voerden de boventoon, maar werd werd wel fanatiek gespeeld om bij iedere partij de winst binnen te halen. Na acht speelronden werd Kees Smits de kampioen Mêlee 2018, op de tweede plaats eindigde Kees van Balen en de derde plaats was voor Andre van Aken. Meer info over Jeu de Boules Altena: 06-23496788.

q www.jdbaltena.nl


Regiokampioenen bij dressuur

werkendam • De afgelopen twee weekenden werden in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur van Zuid-Holland georganiseerd. Namens de Biesboschruiters deden Ilse de Wilde (pony's), Kim Noordijk (pony's en paarden), Valerie Vroegh (pony's), Sjanine v/d Stelt (paarden) en Laura Groeneveld (paarden) mee. Ilse werd met Free Columbine kampioen in de klasse Z2 (cat. C) met 61,73 procent. Kim reed haar Don Davino Horse Point naar de reservetitel in de Z2 (cat. DE) met een gemiddelde van 67,80 procent. Ook Valerie wist de reservetitel te bemachtigen. Zij deed dit met Shasim in de M1/M2 (cat. C) met 65,46 procent. Bij de paarden werd Kim met D'Joep in de klasse L1 kampioen met 71,21 procent. Kim en Ilse mogen nu naar de Hippiade (Nederlandse kampioenschappen) in Ermelo op 25 en 31 augustus en 1 september.


Reservetitel voor Nina van Mook

gameren • Nina van Mook, lid van paardensportvereniging De Bommelerwaard te Gameren, deed dit weekend met succes mee aan de Gelderse kampioenschappen. In de klasse M1 won ze de halve finale met haar paard Illusionist M (71,92 procent). In de finale wist Van Mook de titel reservekampioen van Gelderland en Flevoland te behalen met een score van 69,10 procent.


Oud-spelers op kunstgras Be Ready

hank • Het huidige eerste elftal van Be Ready speelt zondag 19 augustus een wedstrijd tegen een team van oud-spelers van de Hankse voetbalvereniging. Het is de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld, dat de afgelopen maanden is aangelegd op sportpark De Schiethoek. De openingswedstrijd begint om 14:00 uur. De opening wordt muzikaal omlijst door DJ Ruud en zanger Dennis van der Stelt.


Snorkelen en duiken

kerkdriel • Bij Jeugd Onderwater Sport Vereniging Orca starten binnenkort nieuwe cursussen snorkelen en duiken. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen meedoen aan de snorkellessen die elke vrijdag van 20:00-21:30 uur worden gegeven in zwembad De Kreek. De oudere jeugd (vanaf veertien jaar) begint om 21:45 uur met de conditietrainingen voor de duikopleidingen. Deze training duurt tot 22:45 uur.
Voor meer informatie of opgave: 0416-662577.