donderdag 2 augustus

Kinderrondleiding
14:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Rondleiding speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich verkleden tot jonkvrouw of ridder en gaan daarna met de gids een tour maken door het kasteel. Onderweg zien ze onder andere de torenkamers, de ridderzaal, 'plonsplees' en schatkisten. Via trappen in de muren klimmen ze naar de wapenkamer waar ze harnasonderdelen mogen passen. Na afloop is er een knutselactiviteit in de taveerne. Deelname kost 5,25 euro voor kinderen en 9,50 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

zaterdag 4 augustus

Natuurfietstocht
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Avontuurlijke natuurfietstocht voor de hele familie. Onder leiding van een natuurgids van Expeditie Loevestein. Onderweg stappen de deelnemers een paar keer af en vertelt de gids over planten en dieren. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen (graag met gepast geld betalen). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie:
www.staatbosbeheer.nl

Maliënkolder armbandjes
13:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Workshop Maliënkolder armbandjes maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie:
www.slotloevestein.nl

Stadswandeling
13:30-15:00, Zaltbommel, Markt. Stadswandeling met een gids van het Gilde van Stadsgidsen. Veel interessante wetenswaardigheden over de historie van de stad, de gebouwen en de families die er woonden. Deelname kost 3,50 euro incl. kop koffie of thee in het restaurant van de HEMA. Aanmelden kan bij de balie van TRIP (Markt 10), via: 0418-648774 of info@tripbommelerwaard.nl

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Sander van Marion (1938) geeft zijn laatste concert in Zaltbommel, samen met trompettist Pascal van de Velde en diens vriendin Veronique Voorn op bugel. Ook wacht Van Marion een muzikale verrassing. Na afloop van het concert kan het publiek afscheid nemen van de organist. Het thema van het concert is 'Kleurrijk'. Entree: 10 euro, jongeren krijgen korting.
www.muziekkringbommelerwaard.nl

zondag 5 augustus

Boogschieten
10:00, Poederoijen, Slot Loevestein. De Kasteelschutters laten hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog. Daarnaast is er een wapenvertelling.
www.slotloevestein.nl

Oude Moestuin
13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Open dag in de Oude Moestuin. Hier groeien zo'n 2000 planten, waaronder kruiden, inheemse planten en vele kuipplanten. Een groot deel is zeldzaam. Vrijwilligersechtpaar Ermstrand, die de tuin onderhoudt is aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook worden zaden verkocht van diverse planten uit de tuin.

Inlooptoernooi Jeu de Boules
13:30, Ammerzoden, L'Ammerzo. Maandelijks inlooptoernooi voor leden en niet-leden. Boules zijn aanwezig. Inschrijven vanaf 13:00 uur. Deelname kost 1,50 euro.
www.l-ammerzo.nl

Loevesteindienst
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kerkdienst van de hervormde gemeente van Poederoijen en Loevestein in de Slotkapel. Voorganger: ds. C. van Andel uit Amsterdam. Kom op tijd, want vol = vol.

maandag 6 augustus

Joodse Begraafplaats
19:30, Zaltbommel, Oliemolen. Wandeling langs de vier Joodse begraafplaatsen in Zaltbommel. Start vanaf de Oliemolen, aan het eind van de Nonnenstraat. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro. Georganiseerd door Stichting Mikwe. Aanmelden kan bij Aart Vos: aart.vos@upcmail.nl

dinsdag 7 augustus

Koffie en thee-uurtje
10:00-11:30, Zaltbommel, Sint-Martinuskerk. Koffie en thee zijn gratis. Iedereen is van harte welkom.

woensdag 8 augustus

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

'Olifantenpolonaise'
13:30, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Familievoorstelling 'Olifantenpolonaise' door Muzikaal Verteltheater De Rode Maan. Over de opmerkelijke uitwisseling die heeft plaatsgevonden tussen een Nederlands en een Afrikaans dorp. Een groep olifanten heeft de Afrikaanse savanne verruilt voor de Veluwe en een groep Veluwse everzwijnen is verhuisd naar Afrika. Maar hoe gaat het nu verder? Hannafloor de Roos vertelt, speelt en zingt het verhaal. De kinderen mogen meedoen en meespelen. Voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Het ticket voor de voorstelling is inclusief een bezoek aan het kasteel. Entree voor kinderen t/m 18 jaar: 8,75 euro, volwassenen: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

Repair Café
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en computers.

donderdag 9 augustus

zaterdag 11 augustus

Maliënkolder armbandjes
13:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Workshop Maliënkolder armbandjes maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie:
www.slotloevestein.nl

Autoshow Bommelweek
19:00, Zaltbommel, binnenstad. Autoshow met gepimpte auto's.

'Lekker aan de Waal'
20:30, Zaltbommel, Rotterdamse Bol. Voorheen Buitenhofpop. Muziek in de uiterwaarden.

zondag 12 augustus

'Lekker aan de Waal'
14:00, Zaltbommel, Rotterdamse Bol. Voorheen BuitenhofPop. Muziek in de uiterwaarden.

Tentdienst VBC
15:00, Zuilichem, IJsbaan. Feestelijke tentdienst ter opening van de VakantieBijbelClub. Dit jaar bestaat de VBC in Zuilichem 10 jaar. Iedereen is welkom bij de dienst.

maandag 13 augustus

Frits Stehmann Toernooi
15:00, Zaltbommel, ZTV. Start van het Frits Stehmann 50+ toernooi.

Meer op: www.hetkontakt.nl