Goed weekend voor De Kooter

werkendam • Biesboschzwemmer Lars de Kooter heeft een goed weekend in het open water achter de rug. In Heerjansdam kwam De Kooter op twee onderdelen aan de start. Hij startte op de eerste dag op de 500 meter schoolslag en hij deed dit voor de eerste keer. In een goede race wist De Kooter als vierde te eindigen van de acht jongens. Het bijzondere was dat de jongens voor hem allen twee jaar ouder zijn dan hij. Een dag later kwam hij aan de start van de 500 meter vrije slag. Deze keer kon hij de snelste jongens niet volgen en moest hij genoegen nemen met een plaats in de achterhoede. Zijn tijd was exact dezelfde tijd als drie weken geleden in Vianen. Toch was de race in Heerjansdam beter, omdat De Kooter deze keer bijna de volledige afstand in vrije slag zwom, terwijl hij in Vianen vaak schoolslag zwom.


Van Bavel wint in Brakel

brakel • Hans van Bavel uit St. Anthonis heeft deze week de 50plus-wedstrijd op het circuit in Brakel gewonnen. Zijn winst, in de categorie 69+, kwam niet als een verrassing. Het was al zijn dertiende overwinning in deze categorie. Streekrijders Eelco Spronk werd dertiende en Han Nell veertiende.

Bij de 60+ was de bezetting vanwege de zeer hoge temperatuur erg matig, maar dat weerhield Joop Koster (lid van WTC Maaswaal ) niet om solo als winnaar over de eindstreep te komen, voor onder anderen voormalig Nederlands kampioen in deze klasse Gijs Nederlof. Op 2 en 9 augustus staan er weer twee wedstrijden gepland. Om 14:30 uur rijden de renners van 69 en ouder en om 15:45 uur rijdt de categorie 60+.


Winst voor dressuurruiters

gameren • Lotte en Naomi van Mook van PSV De Bommelerwaard uit Gameren hebben dit weekend beiden winst geboekt. Lotte van Mook reed afgelopen zaterdag met haar paard Ilinda M in Ommeren. In de klasse L2 wonnen ze met 190,5 punten.
Nina van Mook is in Ommeren met haar paard Illusionist M eerste geworden met 72,7 procent.