Nieuwe keuken in dorpshuis De Parel

rossum • Dorpshuis De Parel gaat dit jaar de keuken renoveren en daarbij de sterk verouderde inventaris inclusief apparatuur vervangen.

Bij de renovatie van het hele gebouw, in 2009, was de wens voor een opknapbeurt van de keuken er al, maar toen was er geen geld voor. Het bestuur heeft het afgelopen voorjaar een nieuw plan van aanpak opgesteld en is daarmee gestart met actieve fondsenwerving.

Het Oranje Fonds, VSB Fonds, Stichting het Manhuisfonds van Rossum, Van Voorden Stichting en Coöperatie Fonds van de Rabobank zagen het plan wel zitten en stelden royale bijdragen in het vooruitzicht. Daardoor is het gelukt om de financiering van het plan rond te krijgen. "Naast een fraaier geheel, logistieke verbeteringen en een goedwerkende afzuiging boven de nieuwe frituurpannen, zal het dorpshuis na de renovatie aan de huidige eisen van hygiëne kunnen voldoen", laat het bestuur weten. Het project wordt grotendeels uitgevoerd door professionele partijen. Maar om kosten te besparen wordt met name in de voorbereidingsfase (sloop-, hak- en breekwerk) een beroep gedaan op vrijwilligers.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij beheerder Jelmer aan den Toorn: 06-55702427 of info@dorpshuisdeparelrossum.nl De renovatie is naar verwacht eind oktober afgerond.