Hailey de Wit in finale

ammerzoden • Hailey de Wit (7) uit Ammerzoden stond eerder deze maand op de startheuvel van het EK BMX in het Franse Sarrians. Na drie ijzersterke manches stond zij als eerste gekwalificeerd voor de finale. Het was lang wachten, want de andere klassen moesten allemaal nog de finales rijden, terwijl Hailey zich direct plaatste voor de finale. Eindelijk kwam daar de finale en Hailey schoot van de startheuvel en na een spannende race passeerde zij als tweede de finishlijn. Helaas was deze vreugde van korte duur, want de official had gemeend te zien te hebben dat Hailey over de witte streep op de baan had gefietst. Zij werd daarom teruggeplaatst naar de achtste plaats. Tijdens de zomervakantie gaat Hailey zich voorbereiden op het tweede gedeelte van het BMX-seizoen.


Geslaagden bij budoschool

zaltbommel • In totaal elf geslaagden bij Budoschool Jishindo in Zaltbommel, na de halfjaarlijkse examens Aikibudo (zelfverdediging) en Katori Shinto Ryu (Japans zwaardvechten). Op dinsdagavond 14 augustus starten weer nieuwe lessen en iedereen is welkom voor een gratis proefles. Aanmelden via 06-12755460 of via de website.

q www.jishindo.nl


FC Den Bosch tegen Suriname

aalst • FC Den Bosch oefent zaterdag 28 juli bij Roda Boys/Bommelerwaard in Aalst niet tegen het Griekse Aris FC, maar tegen het nationale elftal van Suriname. De aftrap is onveranderd om 15:00 uur. Toegangskaarten voor FC Den Bosch-Suriname zullen op de wedstrijddag te koop zijn op sportpark De Maaskant. De entreeprijs is 7,50 euro voor volwassenen.