vrijdag 27 juli

Creatieve Fiep-ochtend
9:30-12:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn nog 2 plaatsen vrij. Deelname kost 3,50 euro. Aanmelden kan via: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Drie dagen AmmerRock
21:00, Ammerzoden, Kerkstraat. Start van het AmmerRock Festival. Drie dagen livemuziek met o.a. The Streets en Bells Hells AC/DC Tribute. Veel regionale bands en een band uit België. Toegang is gratis. Doel van het festival is om livemuziek in de regio te promoten. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina @AmmerRockfestival
https://www.facebook.com/AmmerRockfestival/

zaterdag 28 juli

Heeren van Altena
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. De Heeren van Altena is een groep, die het vroeg 15e eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Zij laten zien hoe een harnas werkt, wat er gegeten werd in de middeleeuwen, hoe toch die mooie jurken werden gemaakt. En ook laten ze hun krijgskunsten zien. Ook op zondag 29 juli. Kijk voor meer informatie op:
www.slotloevestein.nl

Maliënkolder armbandjes
13:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Workshop Maliënkolder armbandjes maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie:
www.slotloevestein.nl

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Rien Donkersloot uit Soest speelt o.a. werken van de Franse componisten Marchand en Boëly, het Andante uit het vioolconcert van Bach in een bewerking van de organist en werk van Ritter, Martin en de compositie "Introduction, Passacaglia und Fuge über B.A.C.H." van Sigfrid Karg-Elert. Entree: 8 euro. Jongeren krijgen korting. Kijk voor meer informatie op:
www.muziekkringbommelerwaard.nl

zondag 29 juli

Heeren van Altena
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie zaterdag 28 juli.

Muziek onder de boom
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Lekker op het terras zitten, met uitzicht op het kasteel en genieten van muziek van harpiste Coca Román. Kijk voor meer informatie op:
www.slotloevestein.nl

Try-outconcert Gasthuiskapel
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Sopraan Channa Malkin en pianist Charlie Bo Meijering brengen een aantal opera- en oratoriumaria's van de 18e t/m de 20e eeuw van o.a. Bach, Mozart, Strauss en Rossini. Channa Malkin is door de voorrondes gekomen van het Internationaal Vocolisten Concours. De finale is van 7 t/m 15 september in Den Bosch. Als voorbereiding op dit prestigieuze concours geeft zij dit try-outconcert. Entree: 10 euro (jeugd tot 18 jaar gratis toegang).

woensdag 1 augustus

Expositie Rob Reis
9:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Rob Reis is een kunstenaar uit de Bommelerwaard. Een levens kunstenaar, beelddenker en hondenman, zo noemt hij zichzelf graag. Rob is geboren in Zaltbommel en schildert intuïtief met heldere kleuren en strakke lijnen over alles wat zijn gedachtes kruist.Vrouwen, honden en katten zijn voor hem een geliefd onderwerp. Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld.

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door Evangelische Gemeente.

Open Eettafel
11:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Open Eettafel van de KBO, voor 50-plussers, ook voor niet-leden. Deelname kost 8,50 euro incl. drankje vooraf en koffie/thee na afloop. Aanmelden kan bij Annemiek Hekman: 0418-661924 of jenahekman@kpnmail.nl of Marianne Lagarde: 073-5994508 of mariannelagarde@kpnmail.nl

'Olifantenpolonaise'
13:30, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Familievoorstelling 'Olifantenpolonaise' door Muzikaal Verteltheater De Rode Maan. Over de opmerkelijke uitwisseling die heeft plaatsgevonden tussen een Nederlands en een Afrikaans dorp. Een groep olifanten heeft de Afrikaanse savanne verruilt voor de Veluwe en een groep Veluwse everzwijnen is verhuisd naar Afrika. Maar hoe gaat het nu verder? Hannafloor de Roos vertelt, speelt en zingt het verhaal. De kinderen mogen meedoen en meespelen. Voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Het ticket voor de voorstelling is inclusief een bezoek aan het kasteel. Entree voor kinderen t/m 18 jaar: 8,75 euro, volwassenen: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

donderdag 2 augustus

Kinderrondleiding
14:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Rondleiding speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich verkleden tot jonkvrouw of ridder en gaan daarna met de gids een tour maken door het kasteel. Onderweg zien ze onder andere de torenkamers, de ridderzaal, 'plonsplees' en schatkisten. Via trappen in de muren klimmen ze naar de wapenkamer waar ze harnasonderdelen mogen passen. Na afloop is er een knutselactiviteit in de taveerne. Deelname kost 5,25 euro voor kinderen en 9,50 euro voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/ammersoyen

zaterdag 4 augustus

Maliënkolder armbandjes
13:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Workshop Maliënkolder armbandjes maken met de ringetjes waar vroeger een maliënkolder van werd gemaakt. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 5 euro per persoon. Meer informatie:
www.slotloevestein.nl

Natuurfietstocht
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Avontuurlijke natuurfietstocht voor de hele familie. Onder leiding van een natuurgids van Expeditie Loevestein. Onderweg stappen de deelnemers een paar keer af en vertelt de gids over planten en dieren. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen (graag met gepast geld betalen). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie:
www.staatbosbeheer.nl

zondag 5 augustus

Boogschieten
10:00, Poederoijen, Slot Loevestein. De Kasteelschutters laten hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog. Daarnaast is er een wapenvertelling.
www.slotloevestein.nl

Oude Moestuin
13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Open dag in de Oude Moestuin. Hier groeien zo'n 2000 planten, waaronder kruiden, inheemse planten en vele kuipplanten. Een groot deel is zeldzaam. Vrijwilligersechtpaar Ermstrand, die de tuin onderhoudt is aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook worden zaden verkocht van diverse planten uit de tuin.

maandag 6 augustus

Joodse Begraafplaats
19:30, Zaltbommel, Oliemolen. Wandeling langs de vier Joodse begraafplaatsen in Zaltbommel. Aart Vos is de gids. Start vanaf de Oliemolen, aan het eind van de Nonnenstraat. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro. Georganiseerd door Stichting Mikwe. Aanmelden: aart.vos@upcmail.nl

Meer op: www.hetkontakt.nl