donderdag 26 juli

Fluistertocht
14:00, Hank, Vissershang 2. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een natuurgids. Tot en met 19 augustus dagelijkse afvaarten. Meer informatie en reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

De Hoofdzaak
15:00, Wijk en Aalburg, Zorgplein Maaswaarden. Bijeenkomst van het Ontmoetingscentrum 'de Hoofdzaak' voor mensen met Dementie en Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. 'De Hoofdzaak' is een laagdrempelige gelegenheid voor mensen met Dementie en NAH om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook naaste familieleden of andere geïnteresseerden zijn welkom. Er is een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken.

Bevertocht
19:30, Hank, Vissershang 2. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Zo'n 30 jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn nu sporen van hun aanwezigheid te zien. Meer informatie en reservren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Alzheimer Café Heusden over WMO en WLZ
20:00, Vlijmen, Sint Janshof. In 'zorgland' worden veel afkortingen gebruikt zoals WMO, WLZ, ZVW. Dit is voor veel mensen verwarrend en kan in de zoektocht naar hulp veel frustratie opleveren. Vanuit de gemeente Heusden en Zorgorganisatie Schakelring wordt tijdens het Alzheimer Café Heusden uitgelegd waar WMO en WLZ voor staan. Gastspreeksters zijn: Chantal Martens van de gemeente Heusden en Chayenna van de Pol van Schakelring. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Sjef van Herpt, 06-37614842 of alzheimercafeheusden@gmail.com.

zaterdag 28 juli

Fort Giessen open voor publiek
12:00, Giessen, Fort Giessen. Nu de restauratie van Fort Giessen is voltooid en het educatie park over de Eerste Wereldoorlog zijn voltooiing nadert, is het publiek elke laatste zaterdag van de maand welkom. In het Fort is een permanente filmvoorstelling over de geschiedenis en de betekenis te zien. In een deel van het Fort is een vaste opstelling over de gevolgen en de impact van de Eerste Wereldoorlog voor de streek. In de kruitkelders wordt een speciale voorstelling gegeven over de gevaarlijke kanten van het vullen van projectielen met kruit.

Beach Bootcamp Altena
9:15, Woudrichem, Stadshaven 1. Beach Bootcamp Altena, kijk voor meer informatie op: https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/beachbootcampaltena. Doel: gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Alle opbrengst gaat direct naar Spieren voor Spieren. Kosten: 10 euro. Gezamenlijk sporten op een prachtige strandlocatie. Dit alles om zoveel mogelijk kinderen met een spierziekte te helpen. Bootcamp wordt verzorgt vanuit Beeksports, en is voor iedereen geschikt. Tijdens de Bootcamp wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen, en een stukje krachttraining.

Mantra zangdag
10:30, Giessen. Mantra-zangdag. Meezingen en/of luisteren. Inclusief wandeling in de natuur en vegetarische lunch. Ervaring niet nodig. Halve dag kan ook, eventueel met lunch. Vrije bijdrage voor Rainforest Action Network (RAN). Opgave is nog mogelijk tot vrijdag 27 juli. Info: Cornelis Vriens, 0183-440086, corvri.@online.nl.

André Rieu in Hollywoud
19:00, Almkerk, Hollywoud. Jaarlijks stromen fans uit alle hoeken van de wereld samen om te zien hoe André Rieu tegen het decor van het indrukwekkende middeleeuwse stadsplein van Maastricht optreedt met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest en sopranen, tenors en bijzondere gasten. Deze ongeëvenaarde viering van muziek is ook dit jaar vanuit het comfort van een luxe bioscoopstoel in Hollywoud mee te beleven, waarbij bovendien heel bijzondere kijkjes achter de schermen worden geboden. Voorstellingen 28 en 29 juli in Service Bioscoop Hollywoud in Almkerk. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Bevertocht
19:30, Hank, Vissershang 2. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Zo'n 30 jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn nu sporen van hun aanwezigheid te zien. Meer informatie en reservren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

maandag 30 juli

Mannenavond
21:00, Almkerk, Hollywoud. Deze maandag gaat de nieuwste Mission: Impossible film landelijk om 21:00 uur in voorpremière. Wie als een van de eersten deze film wil zien, reserveert voor de Mannenavond in Hollywoud. In Mission: Impossible – Fallout 3D bevinden Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) zich samen met enkele bekende gezichten (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt. Tijdens de voorstelling betalen bezoekers voor een Jupiler of portie bitterballen maar 1,50 euro. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

dinsdag 31 juli

Bevertocht
19:30, Hank, Vissershang 2. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Zo'n 30 jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn nu sporen van hun aanwezigheid te zien. Meer informatie en reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

donderdag 2 augustus

Zomerconcert
20:00, Heusden, Grote kerk. Zomerconcert in de Grote Kerk verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. De musici hebben een prachtig programma samengesteld. Zo spelen ze onder andere een vrolijke 'tambourin' en een Russisch Zigeunerlied. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen 12,50 euro en kinderen tot en met 15 jaar 7,50 euro. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525-685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan 10 euro en kinderen tot en met 15 jaar 5 euro.