Vos wint BeNe Ladies Tour

babyloniënbroek • Marianne Vos gaat ook dit jaar de boeken in als eindwinnares van de BeNe Ladies Tour. In de slotrit in Zelzate (112 kilometer) verdedigde ze met verve een kleine voorsprong van één seconde op Katie Archibald. "Een heel spannende ontknoping, maar dat maakt deze zege alleen maar mooier", zegt ploegleider Eric van den Boom op de website WaowDeals Pro Cycling, de ploeg van Vos. Het was allesbehalve een uitgemaakte zaak dat Vos de eindoverwinning over de streep zou trekken. Drie rensters stonden tot zondag op vier tellen afstand in het algemeen klassement. Marianne Vos nam geen enkel risico en mengde zich in de twee tussensprints. Daar drukte ze beide keren als eerste haar fiets over de streep en sprokkelde ze telkens drie seconden. "Dat gaf lucht, maar het verschil bleef klein", zegt ploegleider Eric van den Boom. De uitslag van de laatste etappe viel uiteindelijk gunstig uit. Ondanks enkele schermutselingen hield WaowDeals Pro Cycling de controle over de koers, die uitmondde in een massasprint. Marta Bastianelli was de snelste, Vos sprintte naar een plaats bij de eerste tien die voldoende was om de eindzege te pakken. Ze legt tevens beslag op het tussensprintklassement. Tezamen met de etappeoverwinning op vrijdag maakt dat de BeNe Ladies Tour tot een succesvolle editie voor WaowDeals Pro Cycling.


Motorcross in Almkerk

almkerk • Crossteam Almkerk organiseert zaterdag 15 september opnieuw de motorcross in Almkerk. Het gaat op de welbekende harde kleibaan naast Iveco Schouten wederom om een wedstrijd die meetelt voor de West-Brabant Cup. Net als voorgaande jaren is de opbrengst van de dag voor een goed doel. Deze editie is dat Roparun Team Almkerk. Ook is er weer gedacht aan de headbangende medemens, want 's avonds speelt rockcoverband Arie in de feesttent. Overdag is er voldoende te eten en te drinken op het terras bij de feesttent en met een springkussen voor de kleine kids is er voor ieder wat wils. "Cross, stof, modder, rock, bier, friet, ranja, niks is te gek", aldus de organisatie. Inschrijven is vanaf 9:30 uur, de wedstrijden beginnen om 12:00 uur. Arie speelt vanaf 18:00 uur. Entree bedraagt 5 euro, kinderen onder 12 jaar gratis.


Beachduo tweede van de wereld

werkendam • Beachvolleybalteam Emi van Driel-Raisa Schoon hebben een fantastische tweede plaats op het wereldkampioenschap beachvolleybal onder 19 jaar bereikt. Dit grote evenement, waarvoor 32 landen zich geplaatst hadden, werd gespeeld in de Chinese stad Nanjing. Nederland trof in de poule reeds twee sterke Europese tegenstanders: Spanje en Italië. Ook Egypte was een poulegenoot. Alle drie de teams werden verslagen. In de achtste finale was Brazilië, het beachvolleyballand bij uitstek, de tegenstander. Ook van dit team werd gewonnen.

Nadat ook thuisland China in de kwartfinale en grootmacht Verenigde Staten in de halve finale werden verslagen, was Rusland in de finale de tegenstander. In een vol stadion werd het een razend spannende wedstrijd. De setstanden van 21-19, 19-21 en 13-15 spreken boekdelen. Kleiner kon het verschil niet zijn tegen een tegenstander, die ondanks hun jeugdige leeftijd al als professionals de wereld rond reizen.