Afbeelding
Foto:

Zaltbommel heeft LEV: nieuw hulpaanbod voor gezinnen in Rivierenland

Tweedaagse cursus voor meer dieren

bommelerwaard • In september start een tweedaagse cursus voor mensen die meer vogels, wilde bijen, vlinders, libellen, amfibieën en andere dieren op en rond hun erf willen. De eerste cursusdag is op zaterdag 15 september. De start is bij brasserie De Buurman aan de Maasdijk 84a in Poederoijen. Hier krijgen de deelnemers kort uitleg over de aanleg en het beheer van poelen, oeverbegroeiing, knotbomen en hakhout als biotoop voor diverse diersoorten. Aansluitend gaat de groep op de fiets naar een nieuw aangelegde poel op het terrein van Staatsbosbeheer. De tweede cursusdag is op zaterdag 22 september op een natuurlijk ingericht erf aan de Waarddijk 3 in Brakel. Deze ochtend is gericht op aanleg en beheer van bloemrijk grasland, ruigte, heggen en hoogstambomen als biotoop voor wilde bijen, vlinders en weidevogels. De cursusochtenden beginnen om 10:00 uur en duren tot uiterlijk 13:00 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op: www.landschapsbeheergelderland.nl Wees er snel bij, want vol is vol. De cursus is georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer samen met de Dorpsraad Poederoijen in het kader van het project 'Levend Landschap' en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.


Krakende Wielen naar De Veiling

zaltbommel • De Krakende Wielen uit Hedel zijn op excursie geweest naar de Veiling in Zaltbommel. Tijdens één van de diverse toertochten met de scootmobiel werd donderdag een bezoek gebracht aan de veiling in Zaltbommel. Bij aankomst werd de groep hartelijk verwelkomd met koffie en een aardbeienvlaatje. Daarna werd een kleine rondleiding gegeven waarbij één van de medewerkers van de veiling duidelijke uitleg gaf. Als aandenken aan deze middag kregen de bezoekers een boodschappentas mee.


Nieuw hulpaanbod voor gezinnen

zaltbommel • Sinds enkele weken is er vanuit Zaltbommel een nieuw hulpaanbod beschikbaar voor kinderen van 8 tot 14 jaar en hun gezin. Er wordt gewerkt vanuit een gewoon huis aan de Alfred Smithlaan. In dit huis is de leergroep LEV gevestigd met het hulpaanbod Gezin Centraal met Flexibel Verblijf. De focus van deze hulp ligt op intensieve ambulante begeleiding van gezinnen in de thuissituatie, met de leergroep als ondersteuning. Gezinnen met een (complexe) vraag op het gebied van opvoedingsondersteuning kunnen hier terecht. De kracht van LEV zit in de combinatie van dagbehandeling en ambulante begeleiding op basis van flexibel verblijf. Kinderen kunnen overdag in de leergroep terecht en soms blijven ze slapen. Leerdoelen worden omgezet in vaardigheden die onder begeleiding geoefend worden. Dit gebeurt door het kind alleen, door een ouder alleen of juist samen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld oefenen in het samen spelen met leeftijdsgenootjes of in het minder snel boos worden. Daarnaast kunnen ze oefenen met tafelsituaties tijdens het eten of door samen een activiteit te doen. LEV staat voor leren, ervaren en vieren. LEV is een hulpaanbod van Entrea Lindenhout, die met deze vorm van opvoedingsondersteuning ook al succesvol is in de regio Nijmegen. Meer informatie via het team: 0418-844066 of 06-30499726 of bij de medewerkers van Informatie en Aanmelding: 024-3780806.