• Arie den Hartog uit Almkerk.
• Arie den Hartog uit Almkerk. Foto: Marijke Verhoef / Het Kontakt

'Zevenheuvelen en warmte overwonnen' op de Vierdaagse van Nijmegen

berg en dal • De redactie van Het Kontakt is vorige week donderdag naar de Vierdaagse van Nijmegen geweest. De redacteuren van verschillende edities installeerden zich in de berm van de Zevenheuvelenweg om de wandelaars aan te moedigen.

Meer dan honderd wandelaars uit de verspreidingsgebieden van de krant kwamen langs voor een praatje. Daarvan kwamen er zo'n twintig uit de Bommelerwaard en het Land van Heusden & Altena. Sommige hebben al meer dan dertig keer meegedaan aan de Vierdaagse, anderen liepen voor het eerst. Het enthousiasme was ook dit jaar weer enorm groot. De mensen die zich bij Het Kontakt meldden, konden zich even installeren in een lekkere stoel, in de schaduw van een partytent.

Het redactieteam bestond uit hoofdredacteur Rick den Besten en de redacteuren Britta Alink (editie Bommelerwaard en Heusden & Altena), Janneke Boogaard (Bommelerwaard & Leerdam), Janneke Kok (Leerdam & Vianen), Dick Aanen (Leerdam & Vianen), Floris Bakker (editie Lek & IJssel West en Lek & IJssel Oost), Marijke Verhoef (editie Alblasserwaard en special products) en Bert Bos (editie Alblasserwaard en Klaroen/Het Kontakt).

Op de foto's staan bovenaan v.l.n.r Arie den Hartog (65 jaar) uit Almkerk, Gijs Kant (64 jaar) uit Brakel en Henk Romijn (55 jaar) uit Almkerk. Op de grote foto op de linkerpagina staat Steven Lobregt uit Rijswijk. Hij vertelde vorige week in Het Kontakt samen met zijn vrouw Amber over haar ziekte van Parkinson. Amber liep dit jaar voor het eerst de Vierdaagse mee. "Bloed, zweet en tranen", vertelt Steven. "Letterlijk. Ze zat er woensdag helemaal doorheen. Tot huilens toe. Hand in hand liepen we door en haalden de eindstreep." Donderdag vond Amber al snel twee loopmaatjes. "Nu loopt ze met die vrouwen en gaat het hartstikke goed."

Op de staande foto staan Riet Sagt (70 jaar) en haar man Hans (73) uit Dussen. Het is voor veel wandelaars afzien op de Zevenheuvelenweg, Riet en Hans hebben niet zoveel moeite met de zeven heuvelen. "De woensdag was zwaar, vandaag valt het mee."

Naast Riet en Hans een foto van Manon van Kessel (28 jaar) uit Velddriel. Ze doet voor de tweede keer mee aan de Vierdaagse en loopt de 40 kilometer. Op de tweede dag ontmoette ze dit jaar Teunina de Keijzer (42 jaar). De twee vrouwen besloten de rest van de tocht samen verder te lopen.

Linksonder op de foto Arda Schriever (64 jaar) en Jos van Rijnsbergen (55 jaar) uit Zuilichem. Daarnaast Paul Bakker uit Almkerk. "De wisselwerking met het publiek is super", vertelt hij. "Dat is een belangrijke reden voor mij om mee te doen." Op de laatste foto staan Hans Dammers (52 jaar) uit Wijk en Aalburg en Dinant Mons (65 jaar) uit Meeuwen. Deze twee ervaren Vierdaagselopers (Hans voor de 8ste keer, Dinant voor de 19e keer) houden het goed vol. "Het scheelt heel veel wanneer je vroeg kunt starten. Dan is het nog niet zo druk en kun je lekker doorlopen. En ook is het in de ochtend nog lekker koel."