donderdag 19 juli

Joodse begraafplaatsen
19:30, Zaltbommel, Oliemolen. Wandeling langs de vier Joodse begraafplaatsen in Zaltbommel. Eric Können is de gids. Start vanaf de Oliemolen, aan het eind van de Nonnenstraat. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro. Op maandag 6 augustus volgt een tweede wandeling, met Aart Vos. Georganiseerd door Stichting Mikwe. Aanmelden kan bij Eric Können: konwool@xs4all.nl of Aart Vos: aart.vos@upcmail.nl

vrijdag 20 juli

'Health Angels'
14:00-16:30, Zaltbommel, De Wielewaal. Bewoners en familieleden kunnen een ritje maken in de motor met zijspan van de 'Health Angels'. Op het terras speelt Tijn van Brussel op zijn keyboard en saxofoon. IJsboerderij De Schoonheuvel uit Hedel is aanwezig en heeft ijs voor iedereen. Het evenement is mogelijk dankzij de collecte voor het Oranje Fonds vanuit De Wielewaal. Iedereen is van harte welkom.

Een avondje struinen
19:00-21:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Beleef een zwoele zomeravond langs de rivier in het Munnikenland. Krekels tsjirpen, vogels zingen nog even hun avondlied voor de stilte invalt. Het land geurt heerlijk door alle bloeiende planten. Langzaam zakt de oranje zomerzon weg aan de horizon. Ervaar de sfeer van de zomer tijdens deze zomeravondstruintocht. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je over de planten en dieren die hier voorkomen.
www.staatsbosbeheer.nl

zaterdag 21 juli

Workshop Loevestein
13:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Workshop Maliënkolder Armbandje maken. Voor kinderen en volwassenen. Deelname kost 5 euro.
www.slotloevestein.nl

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Gonnie van der Maten uit Soest speelt Bachs bewerking van de drie verzen van het Kyrië voor de Lutherse mis (BWV 669, 670 en 671). Daarna 'De goddelijke routine' van Louis Andriessen, 'In Paradisum' van Maurice van Elven en 'Requiem Aeternam' van Albert de Klerk. Vervolgens speelt Gonnie 'Jesus Christus, unser Heiland, der von uns den Zorn Gottes wandt', een communie uit de Lutherse mis. Het concert wordt besloten met de bekende Passacaglia in c (BWV 582). Entree: 8 euro. Donateurs 5 euro, jongeren krijgen korting.
www.muziekkringbommelerwaard.nl

zondag 22 juli

Kofferbakverkoop
10:00-16:30, Kerkdriel, De Zandmeren. Gezellige kofferbakverkoop met o.a. een grote snoepkraam voor de kinderen. Staanplaatsen boeken kan nog steeds: 06-47028121.

Leren Boogschieten
10:00, Poederoijen, Slot Loevestein. De Kasteelschutters laten hun kunsten zien in de vesting. Leer zelf boogschieten met de middeleeuwse kruisboog. Ook is er een wapenvertelling.

woensdag 25 juli

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Wekelijkse koffie- en theeochtend van Evangelische Gemeente Bommelerwaard. Koffie en thee zijn gratis. Iedereen is van harte welkom in Pand 9.

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes of computers.

Avondstruintocht
19:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Hier hebben de deelnemers een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. Daarna afdalen naar de Rijswaard over de struinroute door de Rijswaard. Tegen de schemering is er grote kans op reeën. Deelname kost 5 euro, kinderen van 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijke en kan via:
www.glk.nl/evenementen

vrijdag 27 juli

Creatieve Fiep-ochtend
9:30-12:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. Verven, timmeren, knutselen, ontdekken en spelen rond het thema Fiep Westendorp. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deelname kost 3,50 euro per kind. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com

zondag 29 juli

Try-outconcert Gasthuiskapel
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Sopraan Channa Malkin en pianist Charlie Bo Meijering brengen een aantal opera- en oratoriumaria's van de 18e t/m de 20e eeuw van o.a. Bach, Mozart, Strauss en Rossini. Channa Malkin is door de voorrondes gekomen van het Internationaal Vocolisten Concours. De finale is van 7 t/m 15 september in Den Bosch. Als voorbereiding op dit prestigieuze concours geeft zij dit try-outconcert. Entree: 10 euro (jeugd tot 18 jaar gratis toegang).

woensdag 1 augustus

Expositie Rob Reis
9:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Rob Reis is een kunstenaar uit de Bommelerwaard. Een levens kunstenaar, beelddenker en hondenman, zo noemt hij zichzelf graag. Rob is geboren in Zaltbommel en schildert intuïtief met heldere kleuren en strakke lijnen over alles wat zijn gedachtes kruist.Vrouwen, honden en katten zijn voor hem een geliefd onderwerp. Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld.

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Georganiseerd door Evangelische Gemeente. Iedereen is welkom voor koffie/thee met iets lekkers erbij, gezelligheid en een luisterend oor. Toegang gratis.

zaterdag 4 augustus

Natuurfietstocht
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Avontuurlijke natuurfietstocht voor de hele familie. Onder leiding van een natuurgids van Expeditie Loevestein. Onderweg stappen de deelnemers een paar keer af en vertelt de gids over planten en dieren. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen (graag met gepast geld betalen). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie:
www.staatbosbeheer.nl

maandag 6 augustus

Joodse Begraafplaats
19:30, Zaltbommel, Oliemolen. Wandeling langs de vier Joodse begraafplaatsen in Zaltbommel. Aart Vos is de gids. Start vanaf de Oliemolen, aan het eind van de Nonnenstraat. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro. Georganiseerd door Stichting Mikwe. Aanmelden kan bij Aart Vos: aart.vos@upcmail.nl

woensdag 8 augustus

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Georganiseerd door Evangelische Gemeente. Iedereen is welkom voor koffie/thee met iets lekkers en voor gezelligheid en een luisterend oor. Toegang gratis.

zaterdag 11 augustus

Autoshow Bommelweek
19:00, Zaltbommel, binnenstad. Autoshow met gepimpte auto's.

Buitenhofpop Bommelweek
20:30, Zaltbommel, Rotterdamse Bol. Muziek in de uiterwaarden met Buitenhofpop.

zondag 12 augustus

BuitenhofPop Bommelweek
14:00, Zaltbommel, Rotterdamse Bol. Muziek in de uiterwaarden met BuitenhofPop.