Rommel op de strandjes

woudrichem • Het is al weken mooi weer en ook in de gemeente Woudrichem wordt door veel mensen van de strandjes genoten.

De gemeente laat weten het minder mooi te vinden dat de strandjes iedere avond bezaaid zijn met afval. "Niet een beetje, maar veel afval! Bijna misdadig wordt het als kapot geslagen flessen met de scherven omhoog aan de vloedlijn in het zand zijn ingegraven. Dat kan niet en het mag zeker niet", zo is in een persbericht van de gemeente Woudrichem te lezen. "Iedere strandbezoeker is zelf verantwoordelijk voor wat hij of zij meeneemt en dus ook voor wat hij of zij achterlaat. Want wat je meeneemt, kun je ook mee terugnemen. Doe dat! Dan blijft het strand schoon, het is beter voor het humeur van iedere strandbezoeker en natuurlijk is het beter voor het milieu."

De gemeente heeft aan het begin van het seizoen het strand gezeefd zodat het seizoen schoon is begonnen. Dat is overigens geen garantie dat echt alle scherpe stukjes zijn verwijderd. Vorige week is de volle afvalcontainer geleegd. Bovendien zijn er twee extra containers bij geplaatst. Verder komt de politie iedere dag controleren en lopen bezoekers het risico op een boete als zij rommel achterlaten of een vuurtje stoken.