donderdag 12 juli

Inloopspreekuur Klik & Tik
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende compputergebruikers, die in een veilige omgeving willen oefenen op de PC. Toegang gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Info via 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

vrijdag 13 juli

TaalPlus
9:00-11:30, Kerkdriel/Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of bel 06-44614237.

Vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Voor vragen op juridisch, maar ook op maatschappelijk gebied. Meer informatie: ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl of 0418-541017 of 06-82815577.

Kleine dieren excursie
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kom met je kinderen naar het Munnikeland en ga met de kleine-beestjestocht! Wist je dat een moederoorwurm haar eitjes iedere dag wast? Of dat het stekelbaarsmannetje vrouwtjes lokt met zijn rode buik? En wat weet je over al die bijen, zweefvliegen en vlinders die nectar verzamelen op de vele wilde bloemen die hier bloeien.
www.staatsbosbeheer.nl

zaterdag 14 juli

Meet & Greet Stroomhuis
14:00-17:00, Neerijnen, Stroomhuis, Van Pallandtweg. Tineke van Gils (keramiek) en Linda Grool (fotografie) lichten desgewenst hun werk toe en laten zien hoe het tot stand komt.

Orgelconcert
20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Wim Diepenhorst (1971) uit Deventer speelt o.a. werken van Müthel, Rinck en Krebs. Ook 'Variationen über ein Thema van Beethoven' van Merkel en twee werken van de vroeg overleden Franse componist Jehan Alain: 'Deux Fantaisies' en 'Variations sur un thème de Clément Jannequin'. Het concert wordt besloten met de grote Fantasia et Fuga in c, BWV 537 van Johann Sebastian Bach. Entree: 8 euro, jongeren krijgen korting.
www.muziekkringbommelerwaard.nl

zondag 15 juli

Excursie Boezem van Brakel
10:00, Brakel, Dunea Pompstation Munnikenlandse Waalkade 2. Met Natuurwacht Bommelerwaard door het verborgen pareltje van de Bommelerwaard: De Boezem van Brakel. Op zoek naar ijsvogel, purperreiger en bruine kiekendief. Langs de kronkelende dijk en de batterij van Brakel. Aanmelden niet nodig, deelname is gratis. Een verrekijker is aan te bevelen.
www.natuurwachtbommelerwaard.nl

Oude Moestuin
13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Zo'n 2000 planten zijn hier te bewonderen o.a. kruiden, inheemse planten en vele kuipplanten. Het vrijwilligersechtpaar Ermstrang, dat de tuin onderhoudt, is aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Toegang gratis.

woensdag 18 juli

Scrabble Café Ammerzoden
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. De koffie staat klaar, aanmelden niet nodig. Deelname is gratis.

Struinen door het Munnikenland
14:00-16:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ontdek de natuur langs de rivier en maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een struintocht door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland. Onderweg vertelt hij je over de planten en dieren die hier leven en wie weet sta je oog in oog met een van de bewonders van het gebied: een rode geus of een konikpaard.
www.staatsbosbeheer.nl

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

vrijdag 20 juli

Een avondje struinen
19:00-21:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Beleef een zwoele zomeravond langs de rivier in het Munnikenland. Krekels tsjirpen, vogels zingen nog even hun avondlied voor de stilte invalt. Het land geurt heerlijk door alle bloeiende planten. Langzaam zakt de oranje zomerzon weg aan de horizon. Ervaar de sfeer van de zomer tijdens deze zomeravondstruintocht. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je over de planten en dieren die hier voorkomen.
www.staatsbosbeheer.nl

zondag 22 juli

Kofferbakverkoop
10:00-16:30, Kerkdriel, De Zandmeren. Gezellige kofferbakverkoop met o.a. een grote snoepkraam voor de kinderen. Staanplaatsen boeken kan nog steeds: 06-47028121.

woensdag 25 juli

Open Morgen
Elke woensdagmorgen is het in Pand 9 van 10.00 tot 12.00 uur 'Open Morgen': iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. De Open Morgen wordt gehouden in een ruimte die vanuit de centrale hal van Pand 9 te bereiken is. Diverse borden wijzen de weg. Het vaste team nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen.

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes of computers.

Avondstruintocht
19:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen via het parkbos van landgoed Waardenburg en Neerijnen naar de Waalbandijk. Hier hebben de deelnemers een prachtig uitzicht op de Rijswaard en kasteel Waardenburg. Daarna afdalen naar de Rijswaard over de struinroute door de Rijswaard. Tegen de schemering is er grote kans op reeën. Deelname kost 5 euro, kinderen van 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijke en kan via:
www.glk.nl/evenementen

woensdag 1 augustus

Expositie Rob Reis
9:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Rob Reis is een kunstenaar uit de Bommelerwaard. Een levens kunstenaar, beelddenker en hondenman, zo noemt hij zichzelf graag. Rob is geboren in Zaltbommel en schildert intuïtief met heldere kleuren en strakke lijnen over alles wat zijn gedachtes kruist.Vrouwen, honden en katten zijn voor hem een geliefd onderwerp. Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld.

zaterdag 4 augustus

Natuurfietstocht
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Avontuurlijke natuurfietstocht voor de hele familie. Onder leiding van een natuurgids van Expeditie Loevestein. Onderweg stappen de deelnemers een paar keer af en vertelt de gids over planten en dieren. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen (graag met gepast geld betalen). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie:
www.staatbosbeheer.nl

zaterdag 11 augustus

Autoshow Bommelweek
19:00, Zaltbommel, binnenstad. Autoshow met gepimpte auto's.

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl