Wethouder gaat op bezoek in al 'zijn' dorpen

zaltbommel • Wethouder Gijs van Leeuwen brengt op donderdag 12 juli een bezoek aan Poederoijen. De gebiedswethouder bezoekt in de loop van het jaar al 'zijn' dorpen.

Van Leeuwen vindt het belangrijk om 'echt in verbinding te zijn' met de dorpen waarvoor hij gebiedswethouder is: "Ik wil in de samenleving zijn om te zien wat er leeft, wat er speelt en welke uitdagingen er zijn". Naast Poederoijen is Van Leeuwen ook gebiedswethouder voor de dorpen Nederhemert, Bern, Zuilichem en Nieuwaal. Een kennismaking met deze dorpen volgt in de loop van het jaar. Tijdens het bezoek aan Poederoijen rijdt hij met enkele leden van de dorpsraad Poederoijen en de dorpscoördinator een rondje langs de belangrijkste projecten en bezienswaardigheden in het dorp. Ze doen dat met paard en wagen, geregeld door Hans van de Ven van de dorpsraad Poederoijen.

De SGP-wethouder Gijs van Leeuwen (1962) woont in Houten en is al vanaf zijn achttiende politiek actief. Hij was ruim twintig jaar raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Houten, ruim zes jaar algemeen bestuurslid van waterschap De Stichtse Rijnlanden en nu actief als statenlid en factievoorzitter in de Provinciale Staten van Utrecht. Van Leeuwen is getrouwd en heeft zes kinderen en inmiddels ook één kleinkind. Hij mag als trouwambtenaar huwelijken sluiten en doet ook nog vrijwilligerswerk voor de Stichting Ontmoeting. Inwoners die voor dit rondje tips of suggesties hebben kunnen dit melden bij dorpscoördinator Nicole Heerius via nheerius@zaltbommel.nl of via 06-29024749.