Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Meer ruimte nodig voor Fiep Paviljoen

zaltbommel • Het grasveld naast Museum Stadskasteel is te klein voor de mogelijke bouw van een Fiep Paviljoen. Dat schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad.

Stichting Fiep Paviljoen Zaltbommel heeft in haar beleidsplan berekend dat ongeveer 1600 vierkante meter nodig is voor het toekomstige paviljoen. Het originele ontwerp betrof 500 vierkante meter. Daarom stelt het college nu voor om het Fiep Westendorpmuseum onderdeel te laten zijn van de totale 'ontwerpopgave voor de Bossche Poort'.

Het Fiep Paviljoen moet een 'een kunsthal/expositiegebouw' worden voor wisselende tentoonstellingen en activiteiten die passen bij het werk en leven van de in Zaltbommel geboren Fiep Westendorp. In het beleidsplan kondigt de stichting aan in 2019 te willen beginnen met de bouw van het paviljoen.

De stichting wil in de toekomst de kunsthal gebruiken voor wisselende exposities. Er zou een winkel moeten komen en horeca. Ook is er veel ruimte voor educatie en scholenprogramma's. In het beleidsplan staat dat de initiatiefnemers mikken op zo'n 40.000 bezoekers per jaar. "Dit onderverdeeld in 15.000 bezoekers per tentoonstelling (twee tentoonstellingen per jaar) en 10.000 bezoekers via atelier activiteiten, die gekoppeld zijn aan de tentoonstelling."