• Op het Van Voordenpark werd 30 kilo gevonden.
• Op het Van Voordenpark werd 30 kilo gevonden. Foto: Bart Meesters

Drugs in Zaltbommel en Zuilichem

ZALTBOMMEL • Bij een growshop in Zaltbommel zijn vorige week tijdens een inval naast legale groeimiddelen ook dertig kilo hennep aangetroffen.

De hennep heeft een waarde van 120.000 euro, meldt de politie. Vier verdachten werden aangehouden. Inmiddels is één verdachte, een 39-jarige man uit Den Bosch, na verhoor weer vrijgelaten. De andere verdachten - een 48-jarige man uit Soest, een 46-jarige man uit Hoofddorp en een 36-jarige Utrechtenaar - zitten nog vast.

De politie kwam de criminele activiteiten in het pand op het spoor door intensieve samenwerking tussen speciale hennepteams van de eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant. Rond 13:30 uur op maandagmiddag viel de politie het pand binnen, waar op dat moment vier verdachten aanwezig waren. Zij werden allen op heterdaad aangehouden. Bij de doorzoeking, die tot ongeveer 20.30 uur duurde, is de gehele inventaris van de growshop in beslag genomen. Het politieonderzoek is nog in volle gang.

Zuilichem

In Zuilichem werd maandag een hennepkwekerij opgerold aan de zijlstraat. Drie mannen van 22, 46 en 47 jaar en een 42-jarige vrouw, allen afkomstig uit de gemeente Zaltbommel, zijn aangehouden. De politie was de woning binnen gegaan na een anonieme tip over mogelijke hennepteelt. Agenten troffen in de woning een kwekerij aan met 2193 hennepplantjes.

Om de kwekerij van stroom te voorzien werd illegaal stroom afgetapt. De stroomvoorziening was dusdanig 'amateuristisch' aangelegd dat er sprake was van een gevaarlijke situatie, meldt de politie.