• 'Heidevolk' sluit RosRock zondag af.
• 'Heidevolk' sluit RosRock zondag af. Foto: aangeleverd

Lokaal en internationaal op RosRock

rossum • In Rossum barst komend weekend het jaarlijkse festival Rosrock weer los in de boomgaard aan de Hogeweg.

Ook dit jaar staat er weer een mooie combinatie van lokale bands en grotere namen op het programma. Het festival begint zaterdag om 13:00 uur met een optreden van Rhinorio. Daarna volgen The Peptones, The Guru Guru, Jack Bottleneck & Bigband (om 18:00 uur), Drunken Dolly, Ferocious Dog en Magnetic Spacemen. Om 21:00 uur betreedt Honningbarna het podium gevolgd door The Spunyboys. De Band Diablo Blvd sluit de zaterdag om middernacht af.

Zondag begint ook om 13:00 uur, met The Applepickers. Deze band komt regelrecht uit de Rossumse boomgaard, 'The RosRock Applegrounds'. Daarna zijn er optredens van Ego Twister, Spark of Sanity en Dirk.

Heidevolk

Om 17:15 uur begint het slotoptreden van 'Heidevolk'. Voor degenen die deze Nederlandstalige volksmetalband nog niet kennen: ze spelen nummers zoals 'Het bier zal weer vloeien in ons Gelderse land' en het 'Gelders Volkslied'.

Voedselbank

De band Ferocious Dog heeft een voedselinzamelingsactie georganiseerd voor Voedselbank Bommelerwaard. Bezoekers wordt gevraagd om houdbare producten mee te nemen en deze in te leveren. Het gaat bijvoorbeeld om pasta, thee, koffie, rijst, snoep en soep uit pakjes of blik.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op facebook (rosrockfestival) of:

q www.rosrock.nl