KVK De Molshoop bestaat vijftig jaar

hedel • De vijftigste Kindervakantieweek van Stichting Jeugdwerk De Molshoop voor kinderen van 4 t/m 13 jaar gaat maandag 13 augustus van start. Burgemeester Henny van Kooten geeft het officiële startsein, waarna de kinderen hun onderkomens gaan bouwen. 's Middags is er een show en 's avonds een receptie om het jubileum te vieren. Het programma van de week is weer goed gevuld met o.a. een bezoek aan de dierenarts, een grote goudzoektocht, een film in Den Bosch, kermisattractries, een trampoline en rodeostier en een afsluitend vuurwerkspektakel. Inschrijven kan op woensdag 4 juli van 18:30 tot 20:00 uur (voor leden) in het Gelre's End en op donderdag 5 juli van 18:30 tot 20:00 uur (voor niet-leden). Deelname kost 20 euro voor leden en 40 euro voor niet-leden. Meer informatie: 073-12250845.


Fiep-ochtenden
in zomervakantie

zaltbommel • MuseumAtelier Stadskasteel houdt op 17, 19, 25 en 27 juli 'Fiep-vakantie ochtenden' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De ochtenden zijn georganiseerd in samenwerking met de gemeente en de CultuurCoach. De kinderen krijgen van 9:30 tot 12;00 uur een leuke creatieve doe-ochtend aangeboden en gaan o.a. schilderen, hutten bouwen, kleien, knutselen, vies worden en spelen. Kinderen kunnen zich aanmelden voor 1 dag door een mail te sturen naar: museumatelierzaltbommel@gmail.com Deelname kost 3,50 euro.


Collecte voor kinderboerderij

zaltbommel • Van 2 tot en met 8 juli collecteren vrijwilligers van kinderboerderij De Beestenboel, gelegen aan de Kazemat. De opbrengst gaat dit jaar naar het hekwerk van het nieuwe varkensverblijf. Mensen kunnen hun gift ook overmaken op IBAN NL43 RABO 0111844258.


Elk jaar nieuwe vergunning

maasdriel • Vergunningen aanvragen voor evenementen kost verenigingen veel tijd en geld. Maar het kan niet simpeler, antwoordt portefeuillehouder Henny van Kooten op vragen van Kees van Drunen (PvdA/GroenLinks). Tijdens de behandeling van de vernieuwde APV (Algemene Plaatselijke Verordening) vroeg Van Drunen of een aanvraag voor een evenementenvergunning die jaarlijks hetzelfde
is voortaan vervangen kan worden door een melding. "Helaas is dat juridisch niet mogelijk. In de Algemene Wet Bestuursrecht staat dat er een aanvraag moet liggen. De regels hiervoor zijn nauwkeurig omschreven. Een e-mail of een brief is geen volledige aanvraag", legt de burgemeester - verantwoordelijk voor veiligheid - uit. "Daarbij komt nog dat een evenement vaak toch net weer iets anders is dan voorgaande jaren. Ook veranderen regelmatig de regels. Dit kan zowel landelijke wetgeving zijn of ons eigen evenementenbeleid. Zo ligt er nu het nieuwe Besluit brandveiligheid. Hierdoor is het verplicht om elke keer een evenementenaanvraag in te dienen bij meer dan 150 personen en gebruik van een tent. Ook het opstellen van een ontruimingsplan is nu verplicht. Dit moet sowieso elk jaar worden geüpdatet." Door steeds opnieuw het draaiboek door te lichten, blijven verenigingen zich ook bewust van de verantwoordelijkheid die ze dragen voor bezoekers van hun evenementen, en weten ook nieuwe vrijwilligers wat belangrijk is om op te letten.