Afbeelding
Foto: aangeleverd

Meisjes De Brug bijna de beste

zaltbommel • De meisjes uit de onderbouw (12 t/m 14 jaar) van De Brug in Zaltbommel zijn tweede geworden op het NK voetbal 4 x 4 voor praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is voortgezet onderwijs voor leerlingen die vooral leren door te doen, in de praktijk dus. Na zeven spannende wedstrijden in de poule moest De Brug uiteindelijk haar meerdere erkennen in het Tendercollege uit IJmuiden.


Wim Hofsink wint Open Well Darts

well • Tijdens het jaarlijks terugkerende feestweekend Boerendag Well is er dit jaar voor het eerst een darttoernooi gehouden, georganiseerd door de oranjevereniging en SterkDarts. In de feesttent speelden 53 darters op zestien dartbanen. Kevin Lens (Kaatsheuvel) speelde de finale tegen Wim Hofsink (Almere). Wim Hofsink (Almere) won de finale met 5-3 van Kevin Lens (Kaatsheuvel). De beste regiodarter was Patrick Goedhard uit Bruchem, die de halve finale wist te halen. Regiotoppers Andries Sterk (Well) en Arie van Wordragen (Ammerzoden) verloren bij de laatste zestien.

q www.sterkdarts.nl


Medailleregen

rossum/aalst • Vijf turnsters van Trios kwamen zaterdag in actie tijdens toestelfinales. Daphne Termeer sleepte drie medailles binnen op vloer, balk en sprong. Fenna Klop was de beste op balk en won een gouden medaille. Nikiesha Leemans won een zilveren medaille op balk en behaalde hoge scores op de andere toestellen. Fleurine de Groot was sterk op balk en vloer en dit resulteerde in een zilveren medaille op vloer. Tot slot kreeg Ilona Verbeek een gouden medaille omgehangen voor het toestel balk.

Turnsters van Hamarihi (Aalst) kwamen zelfs met 25 medailles thuis: Goud: Fleur Danklof (vloer), Angelica Westerlaken (sprong), Marieke van den Broek (sprong), Aukje de Haan (balk).
Zilver: Vera Westervoort, Tessa van Dalen, Iris van de Werken, Angelica Westerlaken, Mari-Lynn van Boggelen, Eline van Zandvliet, Anneline van Heemskerk, Eline van Zandvliet, Roosmarijn Groeneveld, Danielle de Keizer, Esmeralda van Lopik. Brons: Tessa van Dalen, Danielle de Keizer, Mari-Lynn van Boggelen, Angelica Westerlaken, Esther Raams, Roosmarijn Groeneveld, Mari-Lynn van Boggelen, Aukje de Haan, Marieke van den Broek, Vera Westervoort.