• Peter (l) en Marieke van Wijk met hun team in het nieuwe pand.
• Peter (l) en Marieke van Wijk met hun team in het nieuwe pand. Foto: Lya Cattel

Open dag in nieuw pand P&G Safety

gameren • Recht tegenover de voetbalvelden van GGV'63 staat het gloednieuwe, grote pand van P&G Safety. Zaterdag 30 juni kan iedereen een kijkje komen nemen tijdens de open dag.

Peter van Wijk (41) begon in 2005 met het keuren van brandblussers. Hij werkte in die tijd bij de beroepsbrandweer van defensie en was (en is nu nog steeds) actief bij de vrijwillige brandweer in Gameren. Hij liet zich omscholen tot erkend controleur van brandblussers en zo zag P&G Safety het levenslicht.

Het keuren van brandblussers, branshaspels en droge blusleidingen is nog steeds een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, maar inmiddels heeft Van Wijk is het dienstenpakket flink uitgebreid. Samen met zijn vrouw Marieke en de drie medewerkers Gilbert van Tuijl, Reinier van Spronsen en Roy Verhoeven leveren en keuren ze noodverlichting, AED's, EHBO-koffers, inbraakbeveiliging, camerabeveiliging en brandmeldinstallaties.

Ruim vijftienhonderd klanten, particulieren, bedrijven en overheden uit het hele land weten de brandveiligheidspecialist uit Gameren te vinden. Al jaren had Peter de wens om zijn bedrijf uit te breiden. "Het vorige pand was met honderd vierkante meter echt veel te klein", vertelt hij. Marieke deed de administratie in een klein kantoortje in het oude bedrijf, waar ze ook moest woekeren met de ruimte. Het terrein aan de Rondgang in Gameren is behoorlijk groot, maar dat vinden Peter en Marieke wel fijn. "We richten ons op de toekomst", vertellen ze. "Als we verder groeien, dan kunnen we nog verder uitbreiden."

Op de begane grond bevindt zich de grote opslagruimte voor materialen en de werkplaats waar brandblussers worden gekeurd of gevuld. "In onze bussen kunnen de monteurs ook brandblussers vullen", licht Peter toe. "Dus we kunnen dat ook op locatie doen, als dat nodig is." Op de verdieping is het grote kantoor, een ruimte kantine plus een grote instructieruimte, waar theorie én praktijkonderwijs gegeven kan worden. P&G Safety wil daar vanaf het najaar cursussen en trainingen gaan verzorgen. "We werken daarin samen met andere bedrijven", vertelt Peter. "En we gaan de ruimte in de toekomst ook verhuren." Op het dak liggen veertig zonnepanelen, waarmee P&G Safety haar eigen energie opwekt.

Tijdens de open dag, op zaterdag 30 juni van 11:00 tot 17:00 uur, kan een ieder met eigen ogen komen bewonderen hoe het gloednieuwe, duurzame pand er uit ziet. Voor kinderen is er van alles te doen en er zijn demonstraties brandblussen en reanimeren. Op deze dag is er ook een aantrekkelijke aanbieding: een brandblusser inclusief gratis draadloze rookmelder voor maar 40 euro.