Inloopavond over De Maastuinen

nederhemert • In dorpshuis De Gaarde wordt woensdag 4 juli een inloopavond gehouden over het project De Maastuinen, dat onder andere voorziet in zorgappartementen en appartementen voor starters. De inloopavond begint om 19:00 uur.


Actie '100-100-100' zit er weer op

rivierenland • De 100-100-100 uitdaging zit erop. Vanaf 5 maart hebben 206 huishoudens honderd dagen lang hun afval heel goed gescheiden en verminderd. Met succes! Samen hebben ze wel 86% restafval bespaard. De deelnemers wonen verspreid over de tien gemeenten waarvoor Avri het inzamelbeleid uitvoert. Met wekelijks nieuwe opdrachten, zoals 'hoeveel verpakkingen maak jij per dag open?' en 'hoe heb jij jouw afval thuis georganiseerd?' deelden ze hun tips, ervaringen en ideeën. Inwoners van jong tot oud deden mee. Alleenstaand en samenwonend, met of zonder kinderen. Van vrijstaand wonend tussen de weilanden tot tien verdiepingen hoog in de stad. Het is iedereen gelukt het restafval tot een minimum te beperken. De deelnemende huishoudens hielden maar 11,4 kilo restafval over in 100 dagen. Dat is 86% minder dan de 83 kg die een gemiddeld huishouden heeft. Omgerekend komen de deelnemers uit op minder dan 17 kg restafval per persoon per jaar. Ter vergelijking: de doelstelling van de gemeenten in het Avri-gebied voor 2019 is 75 kg restafval per inwoner per jaar. meer informatie over het project staat op de site:

q www.avri.100-100-100.nl


Rondleiding KZM-Belcanto

zaltbommel • KZM-Belcanto houdt op zaterdag 30 juni een speciale rondleiding langs de tentoonstelling over het koor in de Sint-Maartenskerk. De rondleiding is bedoeld voor oud-koorleden en familie van oud-koorleden. Het gaat om Dameskoor Excelsior, het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor, de vereniging Opera en Belcanto Bommelerwaard en KZM-Belcanto. Ook sympathisanten van het koor zijn welkom. Te zien zijn onder meer foto's van het koor uit 1910, 1928, 1968 en 2017, die flink zijn vergroot tot 120 centimeter breed. Bij de tentoonstelling is het rijk geïllustreerde boek over 133 jaar KZM-Belcanto verkrijgbaar. Het boek geeft een inkijkje in het verenigingsleven van de afgelopen 133 jaar. Het koor kent een rijke historie. Vele oratoria en opera's zijn uitgevoerd met bekende solisten. Bij de tentoonstelling zijn geluidsopnames te horen en videobeelden te zien. Het boek is ook te koop bij Bruna in Zaltbommel en The Read Shop in Kerkdriel. 'Versagen wij ons niet! Kroniek van Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor - Belcanto, gemengd koor. 1885-2018'. Door Jef van Eijken. 222 pagina's. 10 euro.


Avondwandeling door uiterwaarden

neerijnen • Geldersch Landschap en Kasteelen houdt zaterdag 30 juni een avondstruintocht door de Rijswaard, de uiterwaarden van Waardenburg en Neerijnen. De start is om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats van Het Stroomhuis. De boswachter wandelt met de deelnemers via het parkbos naar de dijk en verder de Rijswaard in. Deelname kost 5 euro, kinderen van 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via:

q www.glk.nl/evenementen