Toch geld voor Roda Boys

aalst • Voetbalvereniging Roda Boys krijgt toch geld voor het onderhoud van een trainingsveldje, een trapveld en het beachvolleybalveld bij de Neswaarden.

De club had bij de subsidieaanvraag voor 2018 voor drie voetbalvelden een onderhoudsbijdrage gevraagd en deze ook toegekend gekregen. In november kwam het bestuur erachter dat ze een aantal velden vergeten waren bij de aanvraag, namelijk een trainingsveld en een trapveldje en het beachvolleybalveld bij de Neswaren, dat de vereniging ook beheert. Het bestuur heeft vervolgens bezwaar ingediend op de subsidiebeschikking, maar die kwam te laat binnen om nog iets mee te doen. Daarna heeft Roda Boys bij het college een verzoek ingediend om 'coulance'. Dat is door het college afgewezen.

Toch strijken burgemeester en wethouders over hun hart, de vereniging krijgt de helft van het gevraagde bedrag. "Voor dit keer krijgen ze de helft, maar dat is wel de laatste keer", benadrukt sportwethouder Kees Zondag. "We vinden subsidie heel belangrijk om bij te dragen aan de leefbaarheid, maar het is wel gemeenschapsgeld. Ik heb dan ook volgende week een afspraak met het bestuur van Roda Boys. Dat zal een pittig gesprek worden."

Volgens Zondag gaat het bij meer verenigingen wel eens mis bij de aanvraag van subsidie.