donderdag 14 juni

Workshop Linkedin
10:00-12:30, Zaltbommel, bibliotheek. Linkedin trainer Anton Honing uit Wijchen over zakelijk netwerken met Linkedin voor werkzoekenden. De workshop staat geheel in het teken van het slim en sterk inzetten van Linkedin voor het zoeken en vinden van een nieuwe uitdaging. Aanmelden kan via:
www.bibliotheekrivierenland.nl

Klik & Tik Zaltbommel
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers, die in een veilige omgeving willen oefenen op de computer. Toegang gratis.

Rondje Regio
18:00, Bruchem, RegioBank Molenstraat 20. Derde editie van 'Rondje Regio', fietspuzzeltocht aan de hand van foto's. De route is ongeveer 15 km. Ook is er een 'gewone' route, van 30 km. Voor de kinderen zijn er versiersetjes.

vrijdag 15 juni

TaalPlus
9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Men kan aan de slag met spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro p.m. incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of bel 06-44614237.

Aardbeienborrel
16:30-19:00, Zaltbommel, Oude Stadhuis. Het eerste fust met Bommels Aardbeienbier wordt aangeslagen. Met echte aardbeienhapjes- en drankjes. Entree: 20 euro. Reserveren: info@tripbommelerwaard.nl

Vaderdagmarkt
18:00-22:00, Ophemert, Torenhof en Weverstraat. Groot aanbod van spullen, gezellig terras, rad van avontuur en leuke attracties voor kinderen. Aan het eind is de trekking van de grote verloting. De opbrengst is voor het onderhoudsfonds van de St. Maartenskerk.

zaterdag 16 juni

Slaatjesactie OBK
9:00, Brakel, Janstraat 8. Slaatjesactie OBK Brakel. Afhalen bij Ellen van Dalen én huis-aan-huisverkoop.

Zomermarkt HHG Aalst
9:00-14:00, Aalst, parkeerterrein Maayenbogerd. Kramen vol met tweedehands artikelen, nieuwe artikelen, inschrijven voor waardebonnen, houten speelgoed, gebruikte kleding, raadspellen, brievenkraam, boodschappenmanden, boeken, meubilair. Speciale activiteiten voor de jeugd. Eet- en drinkkramen met 'dominees wafels', slaatjes, hamburgers, frites, koffie en thee. Bloemenstand met prachtige bloemen en tuinplanten. Georganiseerd oor HHG Aalst.

Grenzeloos Loevestein
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ook op zondag 17 juni. Ridders en soldaten zetten hun tenten op, geven een wapenschouw en vechtdemonstraties. Leer hoe je moet schieten met een grote katapult en trebouchet. Speciale workshops voor kinderen zoals een 'kiddy battle'. Toegang tot de vesting is gratis, toegang kasteel: het normale tarief.
www.slotloevestein.nl

Fietstocht en concert
10:00, Heesselt, Kerk Heesselt. Afsluiting van het seizoen van Stichting Kerk Heesselt. Fietstocht door de Betuwe o.a. over landgoed Mariënwaerdt. Om 16:00 uur orgelconcert door Koos Damman op het Knipscheerorgel m.m.v. sopraan Irene Vonk. Afwisselend programma van Bach tot Górecki. Deelname kost 5 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Vooraf inschrijven is gewenst en kan via info@kerkheesselt.nl
www.kerkheesselt.nl

Dikke Banden Race Velddriel
10:30-12:30, Velddriel, dorpshuis De Boxhof. Voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Inschrijven kan via:
www.dikkebandenrace.nl

Lekker naar de Bioboer
11:00-16:00, Well, Maaijenstraat 38. Landelijke open dag van biologische boerderijen, 'Lekker naar de Bioboer'. Op de Schuttershof rondkijken bij kalfjes, koeien en varkens in de wei. Proeverijen, de boerderijwinkel is open en er is een boerenterras. Om 14:00 uur start een natuurwandeling naar de mobiele melkrobot in de uiterwaarden van de Maas. Ook voor kinderen is er van alles te doen.
www.boerderijschuttershof.nl

Aardbeiendag
11:00, Zaltbommel, De Markt. Met ontvangst van de Aardbeienkoningin. Beschuitjes met aardbeien, streekmarkt, Rad van Fortuin en proeverij van Bommels Aardbeienbier. Optredens van o.a. Muziekduo De Zonnige Klanken, gitaarensemble Main Music School, Imbue, Balletschool Paulette Willemse en de General Dixielandban. Meer informatie:
www.tripbommelerwaard.nl

Ploegentijdrit
12:30, Velddriel, De Boxhof. Georganiseerd door TWC de Trillende Spaken in samenwerking met de Dorpsraad Velddriel. Doel van de organisatie is dat iedere wielrenner kennis kan maken met de ploegentijdrit en dat er een sfeervol evenement wordt neergezet in Velddriel.

Open dag Wijndomein
13:00-17:00, Hurwenen, Wijndomein Oude Waalstroom. Open dag biologische landbouw. Wijnen proeven en struinen door de wijngaard en over het het kabouterpad (voor kinderen). Toegang gratis.

Grote grazers excursie
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Samen met kuddebeheerder FREEnature op excursie langs de grote grazers in het Munnikenland. Deelnemers krijgen de kans de konik paarden en Rode Geuzen van dichtbij te zien en leren alles over hun gedrag. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Vertrek vanuit de vesting. Meer informatie bij Jeff Korsmit: j.korsmit@staatsbosbeheer of op:
www.staatsbosbeheer.nl

Dansvoorstelling DDC
14:30, Zaltbommel, De Poorterij. Voorstelling 'KRACHT' over een reis van vier symbolische krachten; verlangen, weerstand, vechten en doorzetten. Gevarieerde en pakkende voorstelling van DDC. Kijk voor meer informatie op: www.djazzdancentre.nl

Rommelmarkt Opijnen
16:00-20:00, Opijen, rondom de kerk. Speelgoed, glaswerk, huishoudelijke spulletjes, eten en drinken. Vanaf 17:30 uur verkoop bij opbod. Daarna trekking van de inschrijfvellen. Meer informatie bij Gea Klip: 0418-651922.

Koor- en samenzang
19:00, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. M.m.v. Mannenkoor Ons Genoegen uit Poederoijen, Jongerenkoor Maranatha uit Hedel en Jongerenkoor Rejoice uit Haaften. Toegang gratis, collecte voor Woord en Daad. Opening, appelwoord en sluiting door Rina Molenaar van Woord en Daad.

Dansvoorstelling DDC
19:00, Zaltbommel, De Poorterij. Uitverkocht.

Jeugdpodium speelt
20:00, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Jongerentoneelgroep Jeugdpodium uit Hurwenen speelt de vermakelijke klucht 'Ja, ik kennie hekse'. Een jonge vrouw betrekt het huisje van haar overleden oma en vindt een boekje waarin toverspreuken staan. Entree: 8 euro. Reserveren kan via: reserveer.bij.ons@gmail.com

zondag 17 juni

Kofferbakverkoop
10:00-16:30, Kerkdriel, De Zandmeren. Vaderdags Kofferbak Verkoop. Gratis entree voor het publiek. Informatie voor de verkopers via: 06-47028121 ook whatsapp (dagelijks van 10:00 tot 21:00 uur).

Fietsen en wandelen
11:00, Velddriel, sportpark De Peperd. Naast het voetbaltoernooi 7 tegen 7 organiseert VV R.K.V.S.C. samen met Dorpsraad Velddriel een fiets- en wandeltocht van respectievelijk 15 en 35 km. Deelname kost 5 euro per persoon inclusief een flesje water. De opbrengst van deze dag gaat volledig naar Stichting Matchis.

Voetbaltoernooi 7 tegen 7
11:00, Velddriel, sportpart De Peperd. Gezellig jaarlijks voetbaltoernooi. Inschrijven kan bij Bram van Hastenberg via telefoon 06-40 38 39 15 of per e-mail brajonnik@gmail.com De toegang is gratis en de kantine is vanaf 10.30 uur geopend.

Bisschop in Zaltbommel
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Bisschop Mgr. G.l de Korte gaat voor in de eucharistieviering. Het is de eerste keer dat hij in Zaltbommel voorgaat sinds zijn benoeming als Bisschop van 's-Hertogenbosch. M.m.v. Franciscus Vocalis. Na afloop koffie en thee in het parochiecentrum.

Dansvoorstelling DDC
12:00 en 15:30, Zaltbommel, De Poorterij. Dansvoorstelling DCC: 'Kracht'. Gevarieerde en pakkende dansvoorstelling.
www.djazzdancecentre.nl

Open dag Wijndomein
13:00-17:00, Hurwenen, Wijndomein Oude Waalstroom. Open dag biologische landbouw. Wijnen proeven en struinen door de wijngaard en over het het kabouterpad (voor kinderen). Toegang gratis.

Rossum ontmoet Rossum
13:15, Rossum, Slotpark. Uitwisselingsconcert Fanfare Juliana en Fanfare Sint Henricus uit Rossum Overijssel.
www.fanfarejulianarossum.nl

Danza Cubana
14:00, Geldermalsen, Schenkerij De Beurs. Cubaanse dansuitvoering met Jeroen Lammertink uit Zaltbommel en Bernadette Besslink uit Den Bosch. Tien Cubaanse dansen zoals salsa, de son en de rumba, met uitleg over de achtergronden. Toegang gratis.
www.cultureelcafegeldermalsen.com

Rivierenland Klassiek
14:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Mirna Ackers (1995) op dwarsfluit. Mirna is Nederlands vertegenwoordiger bij het Euro Concours dwarsfluit en gaat in oktober naar de Europese finale in Skopje. Zij is o.a. lid van het Nationaal Jeugd Orkest. Entree: 10 euro.

Top2000 Tentdienst
15:00-16:15, Zuilichem, tent Kweldijk. Thema: ''TOP2000''. De gehele (muzikale) medewerking is van de band 4Tune uit Hardinxveld- Giessendam. Enkel popsongs. Over eenzaamheid, twijfel, hoop en liefde en de relatie met God. Met persoonlijke verhalen en Bijbelteksten. Muziek van o.a. U2, John Lennon, Kensington, Coldplay, Nick&Simon, Van Dikhout, Blof, Stef Bos, Guus Meeuwis, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Chi Coltrane. Parkeren bij Vee- en Vleeshandel J.van Veen en ZN, (Kweldijk 2). Er is kinderoppas, na afloop een knabbel en babbel.

Jeugddienst
19:00, Geldermalsen, gereformeerde kerk. Thema: 'Ben jij een Christen...?' Spreker: ds. Krol. Met muziek van Ted Nuhaan en band.

dinsdag 19 juni

Picknick
11:30, Tuil, boerderijcamping De Hoge Haren. De Zonnebloem, afdeling Neerijnen, organiseert weer een picknick op de boerderijcamping De Hoge Haren in Tuil. Natuurlijk zijn er ook weer kersen bij. Opgeven kan bij Marjan van de Dennen via 0418-591584. Deelnemers moeten wel voor eigen vervoer zorgen.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society' van Mike Newel. Knappe film, zowel een ouderwetse romance als een detective, met het hart op de juiste plaats.

woensdag 20 juni

Luisterking oude jazz
10:00-11:30, Zaltbommel, bibliotheek. Samen met jazzkenner Jac Bechtold luisteren naar oude jazz en er over praten. Aanmelden kan in de bieb of via: www.bibliotheekrivierenland.nl

Kunstlezing Stroomhuis
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Lisette Le Blanc geeft lezing over Sara de Swart (1861-1951), de 'Muze der Tachtigers'. Entree: 12,50 euro, reserveren via:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Scrabble Café Ammerzoden
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. Aanmelden niet nodig, toegang gratis.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Marktdag 't Slot
14:00-19:00, Gameren, 't Slot. Markt met o.a. oliebollen, tweedehands en nieuwe boeken, rommelmarkt, kleding, planten. Maak een ritje met paard en wagen door het dorp. Om 16.00 en 18.00 uur treedt Kinderkoor Samuël uit Poederoijen op. Het restaurant is open.

MuseumAtelier
14:30-16:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. De zomer in je bol, een Zomers vakantiekiekje. Bekijk zomerse schilderijen en maak met schilder- en druktechniek een zeegezicht. Geschikt voor groep 1 t/m 8. Deelname kost 8 euro, aanmelden via museumatelierzaltbommel@gmail.com

Informatieavond ROC
18:30-20:30, Tiel, BAchstraat 1. Ruim 100 opleidingen en cursussen bij ROC Rivor. Voor MBO-opleidingen, volwassenenonderwijs, versnelde examentrajecten, cursussen voor volwassenen, korte opleidingen en nog veel meer.
www.rocrivor.nl

Afscheid wethouders
19:30-21:00, Zaltbommel, Oude Stadhuis. Afscheid van de wethouders Simon Buwalda en Han Looijen. Aanmelden is gewenst en kan via mjschreuders@zaltbommel.nl

donderdag 21 juni

Samen Eten
11:30, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Open maaltijd voor 55-plussers uit Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan t/m 18 juni bij Bep van Holland: 0418-551988 of Wilma Kreling: 0418-644601.

Meer op: www.hetkontakt.nl