Alem onterecht uitgeschakeld

alem • Alem verzuimde zondag Nieuwkuyk het zetje naar de vierde klasse te geven. Zelfs Nieuwkuyk-trainer Patrick Berkelmans sprak van een klein wonder. Hij zag zijn team tien minuten voor tijd nog met 1-2 achter staan en Alem drie grote kansen missen. Alem-trainer Piet Saaman was er na afloop goed stuk van. "Een zure uitschakeling. We hadden wel met 1-4 of 1-5 voor kunnen komen. Maar dat is al het hele jaar ons manco: we creëren veel, maar maken niet af." Zodoende ging Nieuwkuyk door een uiteindelijke 3-2 zege naar de finale voor een plaats in de derde klasse en blijft Alem vierdeklasser.

Via Mats Steenbekkers, die voor rust gelijk maakte (1-1) en Hans van de Bogaard die na rust de 1-2 scoorde, leek Alem op weg naar een finaleplaats. Het vergat vervolgens om de thuisclub knock-out te slaan. Kort voor het einde trok Nieuwkuyk alsnog de overwinning over de streep (3-2). Nieuwkuyk was door het oog van de naald gekropen, maar daar kocht Alem niets voor. "Zwaar onterecht deze uitschakeling. Dat worden slapeloze nachten", aldus de naar tweedeklasser Woudrichem vertrekkende Saaman, die zich een leuker afscheidscadeau had gewenst.