Roda Boys schiet tekort in Langbroek

langbroek • Roda Boys is er zaterdag op bezoek bij SVL niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de nacompetitiefinale. Daardoor zullen de manschappen van trainer Frank Brands ook volgend seizoen in de tweede klasse uitkomen.

Onder het toeziend oog van onder andere Kees Jansma legden SVL een Roda Boys een gezapige eerste helft op de al even belabberde kunstgrasmat in Langbroek neer. SVL kwam daarin na iets meer dan een kwartier al op voorsprong. Rob van Eem kopte een hoekschop strak binnen. Voor en na dat doelpunt waren de zwaktepunten van Roda Boys al pijnlijk blootgelegd. De verdediging was, net als vorige week, het grote zorgenkindje. Waar dat toen nog gecompenseerd werd door de twee andere linies, was dat tegen SVL niet het geval.

Klasse

In de tweede helft begon Roda Boys wat feller. SVL stak bij een corner een helpende hand toe, in letterlijke zin. In een vlaag van verstandsverbijstering dook een SVL'er binnen het zestienmetergebied met beide handen naar de bal. Waar Jordy de Wit een week eerder nog faalde vanaf elf meter, schoot Martijn de Wildt de penalty wel onberispelijk binnen. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar schijn bedroog. Met nog zeven minuten in de reguliere speeltijd op de klok, toonde Willem Baaij zijn individuele klasse. Met een subtiele voetbeweging nam hij een lange bal van achteruit perfect aan, om vervolgens op artistieke wijze de bal over de uitgekomen Coenen heen te prikken. Na die prachtige goal kon Roda Boys zich niet meer oprichten en in de blessuretijd schoot Alex van Eem, op aangeven van invaller Danny Kuijer, de promotiedroom van Roda Boys definitief aan diggelen.

In de Langbroekse catacomben droop de teleurstelling van het gezicht van verliezend trainer Brands, al vond hij het geen onverdiende nederlaag : "Ik vind dat we in alle facetten tekort zijn geschoten. Aan de bal, zonder bal, verdedigend en in de eerste helft ook in de beleving. Op basis daarvan hebben we ook wel verdiend verloren. Dat zul je hoe dan ook moeten accepteren. Hoe moeilijk dat ook is."