• Marcel van Lit uit Est, de snelste Boemel.
• Marcel van Lit uit Est, de snelste Boemel. Foto: Stef van Gelderen

Sytse Leenstra wint Tijdrijderscup 2018

zaltbommel • Sytse Leenstra uit Utrecht heeft na drie tijdritten de Tijdrijderscup gewonnen. Dit jaar werd voor de 25e keer een tijdrittencyclus gereden in Zaltbommel.

Na een paar jaar van afwezigheid is de organisatie vorig jaar weer opgepakt door Wielervereniging Salt-Boemel uit Zaltbommel. De Tijdrijderscup bestaat uit een cyclus van drie tijdritten die zijn verreden op 4 mei, 28 mei en 4 juni.

De derde en afsluitende tijdrit ging over het industrieterrein van Zaltbommel, de fietsdijk naar Hurwenen en via Waaldijk, Jannastraat, Ketelsteeg, Rozenbogerd en Heemstraweg terug naar het industrieterrein van Zaltbommel. De afstand was 11,3 kilometer.

Totaal waren er 58 deelnemers voor deze rit. Zij zijn verdeeld over vijf klassementen: licentiehouders, niet-licentiehouders, dames, jeugd en WV Salt-Boemel-renners.

Eric Satter

Licentiehouder Eric Satter uit Nieuwaal won de laatste van de drie tijdritten in 00:14:27, op drie tiende van een seconde gevolgd door Yanne Dorenbos uit Castricum.

De grootste groep renners bevindt zich in de categorie niet-licentiehouders. Sytse Leenstra uit Utrecht was ook vorige week maandag de snelste van hen, hij finishte na vijftien minuten en zestien seconden. De twee dames zetten 00:16:59 (Ingrid van den Wijngaard uit Oosterhout) en 00:18:58 (Lonneke van Schaik uit Haarlem) op de klok.

Kas Visser uit Houten was de snelste van de drie deelnemers onder de zestien in precies zeventien minuten. In deze derde rit was André Westra uit Zaltbommel de snelste Boemel in 00:16:51.

Gemiddeld 45,69 km/uur

Over de drie ritten, in totaal 42,8 kilometer, was Utrechtenaar Sytse Leenstra de snelste met een gemiddelde snelheid van 45,69 km/uur. Corné Verhoeks uit Brakel was de snelste Bommelerwaarder (44,52 km/uur). Snelste lid van Salt-Boemel werd Marcel van Lit uit Est, hij kwam tot 39,86 km/uur gemiddeld.

In totaal hebben er aan de tijdrijdercup 102 deelnemers deelgenomen. Niet alle renners hebben drie maal deelgenomen, 39 deden dat wel. Dat zijn er meer dan vorig jaar.


q tijdrijderscup.salt-boemel.nl