Lotte van Mook eerste met Ilinda M

gameren • Lotte van Mook (paardensportvereniging De Bommelerwaard Gameren) reed vrijdag in Ravenswaaij in de klasse L2 met haar paard Ilinda M. Ze behaalde een eerste plaats met 67,16 procent en een tweede plaats met 67,00 procent.


Jubileum voor tennistoernooi

zaltbommel • Al veertig jaar organiseert de Zaltbommelse Tennisvereniging het Open Maarten van Rossum Toernooi. Van 2 tot en met 8 juli is het weer zover. In 1978 werd het allereerste Open Maarten van Rossum toernooi georganiseerd, dus is het in 2018 tijd voor een feestje, vindt de organisatiecommissie van het toernooi. Het thema van dit jaar is dan ook 'Sportgala'. De rode loper gaat uit, de gouden tennisrackets mogen uit de tas en de beste spelers van het toernooi worden in het zonnetje gezet.
Dit jaar steunt het toernooi het goede doel Humanitas Rivierenland, waarbij een jarenlange traditie voortgezet wordt. Na voorgaande jaren goede doelen als RopaRun, Alphe d'Huzes, dagverblijf De Harmonika, het Dierenasiel, stichting Welzijn Bommelerwaard (SWB), stichting Orizon en stichting Leergeld, gaan de tennissers dit jaar geld inzamelen voor de afdeling 'Home-Start' van Humanitas Rivierenland. Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen jonge gezinnen met hulpvragen over onder andere opvoeding op weg naar hernieuwde zelfstandigheid. Met de geldinzameling wil ZTV een extra steuntje in de rug geven; door de deelnemers bijvoorbeeld op dat broodnodige uitje te trakteren dat ze zichzelf niet kunnen permitteren, maar wat wel enorm bijdraagt aan een positief eindresultaat. Iedereen, speler of enthousiaste toeschouwer, is in de toernooiweek van harte welkom op de tennisvereniging. Er wordt gespeeld in de sterktes 3-4-5-6-7(17+)-8(17+), zowel enkel als (gemengd) dubbel. Het toernooi telt mee voor de District Masters 2018. De inschrijving sluit 20 juni.

q toernooi.nl


Wielerfestival gaat veranderen

wijk en aalburg • Het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg krijgt in 2019 een andere opzet en een nieuwe naam: het Marianne Vos Wielerfestival, dus zonder 'Aalburg'. "Dit lijkt een logisch gevolg als per 1 januari 2019 de gemeente Aalburg onderdeel wordt van de nieuwe gemeente Altena", laat de organisatie weten. "Marianne is blij dat haar naam verbonden blijft aan het festival, dat nog altijd plaats zal blijven vinden in het dorp waar zij als klein meisje haar eerste meters op de fiets heeft afgelegd." De organisatie heeft besloten om de Marianne Vos Classic voor Nieuwelingen-meisjes en Junior-dames en de 7-Dorpenomloop van Aalburg voor Elite-vrouwen te schrappen. Voorzitter van de Stichting Wielerevenementen Aalburg Esther Vroegh zegt daarover: "Als organisatie zien wij dat het aantal deelnemende UCI-ploegen bij de Elite-vrouwen ieder jaar meer afneemt, wat diverse gevolgen met zich meebrengt. De kosten en de inzet van de organisatie, die ook enkel uit vrijwilligers bestaat, wegen niet meer op tegen de baten. Wij vinden het allemaal heel erg jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen." De toertocht, voor vrouwen en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, de clinic en handbikerswedstrijd blijven bestaan. Over de verdere invulling van het wielerfestival komt in het najaar meer duidelijkheid.