DSC uitgeschakeld in nacompetitie

kerkdriel • Het is DSC niet gelukt om de tweede ronde in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bereiken. Na verlenging gingen de manschappen van trainer Arian Meeuwsen zondag in Schijndel met 3-1 onderuit. DSC startte op het Zuideinderpark nog voortvarend. In de beginfase schoot Bas Vos uit een vrije trap de 0-1 binnen. Lange tijd waren de Kerkdrielenaren op weg naar een overwinning, maar daar stak scheidsrechter Van der Heyden volgens Meeuwsen eigenhandig een stokje voor: "Emiel (van Dalen, red.) kopte de bal tegen de rug van een tegenstander, die daarna tegen zijn hand terugstuiterde. Tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter een strafschop en die werd natuurlijk benut."

Hoofdrol

Dat bleek overigens niet het enige moment waarbij Van der Heyden de hoofdrol voor zich opeiste. Eerder werd Tim Coset al neergetrokken, terwijl hij onderweg was naar de doelman van Schijndel. De scheidsrechter besloot daarop in overleg te gaan met zijn grensrechter, laste een drinkpauze in en hervatte het spel met een keeperbal. Dit tot grote frustratie van Meeuwsen en zijn spelers. Vos had in de blessuretijd nog de winnende treffer op zijn schoen, maar hij raakte voor leeg doel de paal.

Pannenkoek

In een enerverende verlenging ging Schijndel er door middel van wederom een strafschop voor een discutabele handsbal met de overwinning vandoor. Een dag later komt het stoom bij Meeuwsen nog altijd uit de oren, wanneer het optreden van de arbiter ter sprake komt: "Ik wil me niet snel achter dit soort dingen verschuilen, maar hij heeft gewoon cadeautjes weggegeven. Ik heb het idee dat 'Stevie Wonder' nog meer ziet. Het zou een neutrale scheidsrechter moeten zijn, maar daar heb ik mijn bedenkingen bij. Hij stond tijdens de drie drinkpauzes ook de hele tijd bij hen te drinken. Er zijn heel veel opvallende dingen gebeurd. Dat kan geen toeval zijn. Qua uiterlijk en arrogantie had-ie wel iets weg van Serdar Gözübüyük, maar qua kwaliteit niets. Ik vind het vooral sneu voor de jongens. Zij hebben 120 minuten hard gewerkt en dan verpest zo'n pannenkoek het", besluit een duidelijk gefrustreerde Meeuwsen zijn tirade. Hoe het ook zij; het seizoen van DSC, dat na de winterstop middels het tweede periodekampioenschap nieuw leven werd ingeblazen, is voorbij. Voor Meeuwsen was het tevens zijn laatste wedstrijd als trainer van de Kerkdrielenaren. Al na één seizoen moet hij het veld ruimen. Dit tot zijn eigen spijt: "Ik vind het jammer dat het na één seizoen ophoudt. We hebben een periode gehaald, wat toch een prijs is. Het mooiste was om met promotie afscheid te nemen, al weet je dat dat moeilijk wordt. Die kansen waren er, maar die zijn door de scheidsrechter teniet gedaan."


Ilias Zaimi (AFC) naar Achilles Veen

veen • Nivo Sparta-middenvelder Roel de Kruijk heeft er volgend seizoen een nieuwe ploeggenoot bij. Ilias Zaimi van tweededivisionist AFC vertrekt namelijk naar Achilles Veen. De 25-jarige speler is multifunctioneel inzetbaar op het middenveld en in de aanval. Zaimi speelde eerder voor FC Den Bosch (jeugd), OJC Rosmalen en JVC Cuijk. Voor de Amsterdammers kwam hij dit seizoen zestien keer in actie. Zaimi is na De Kruijk, Rico Geeroms (SC 't Zand), Soufiane Allach (FC Tilburg), Berry Sonnenschein (SV Oss '20) en Thomas de Man (Jong Helmond Sport) de vijfde aanwinst.