Feest in Hedel/Ammerzoden?

regio • Worden Hedel en Jan van Arckel vierdeklasser? En neemt Alem de volgende horde richting de derde klasse? Zondag komen de antwoorden.

Voor Hedel en Jan van Arckel is zondag het uur van de waarheid. Hedel koestert een beste uitgangspositie gezien de 4-0 winst in het eerste duel met Berkdijk. Ondanks dat zijn ploeg topfavoriet is, houdt trainer Wilco van Houtum de beentjes op de vloer. "We zijn op de helft. En voetbal is voetbal. Natuurlijk hadden we deze score niet verwacht. We zullen in het tweede duel moeten proberen de nul zo lang mogelijk vast te houden. Geconcentreerd blijven spelen. Dat deden we zondag ook en tactisch voerden we het ook goed uit. Dat zal dus nu weer moeten gaan gebeuren. Nu maar proberen de kers op de taart te zetten."

Jan van Arckel moet na de 4-4 van afgelopen zondag MEC'07 definitief van zich afschudden. Interim-trainer Bart Goesten: "We hopen op iets moois natuurlijk. Het zal wel volle bak worden in ons Ammerzoden. Als we ons niveau kunnen halen, moet het op ons eigen kunstgras gaan lukken. Het zou ongekend zijn."

Terwijl de vijfde klassers zondag promotie kunnen afdwingen, moet Alem nog even geduld uitoefenen. De Alemnaren moeten zondag eerst in de tweede ronde nog Nieuwkuyk zien te verslaan. Pas een week later volgt in de finale tegen de winnaar van Hoge Vlucht-GSBW de ontknoping richting de derde klasse. Alem gaat het duel met Nieuwkuyk met een fitte selectie in. Trainer Piet Saaman: "Ik ken Nieuwkuyk niet zo goed. Ik moet nog even rondbellen. We gaan er in ieder geval positief in. Het leeft geweldig in Alem. Zondag in Nuenen werden we vergezeld door een bus vol supporters. We rekenen weer op veel steun van de supporters."