Afbeelding
Foto: Stichting Geursenproducties

Jeugd speelt stuk 'Ja, ik kennie hekse'

hurwenen • Jeugdpodium, de jongerentoneelgroep uit Hurwenen, speelt zaterdag 16 juni het stuk 'Ja, ik kennie hekse' op het podium van dorpshuis De Kil.

De jeugdgroep speelt al jaren stukken die tussen komisch en zwaar liggen. Vorig jaar zette ze nog met veel succes Jan Rap en z'n maat neer. Nu kiezen ze voor iets heel anders. 'Ja, ik kennie hekse' is een vermakelijke klucht.

Het begint als een jonge vrouw het huisje van haar overleden oma betrekt. Ze vindt samen met haar net aangenomen werkster een boekje waarin toverspreuken staan en dan slaat de fantasie op hol met alle consequenties van dien. Iedereen heeft wel wat te wensen en de heksen die ten tonele verschijnen, blijken ook nog een appeltje met elkaar te schillen te hebben. Kortom, een echte klucht. Een klucht spelen doe je niet zomaar, dat is een hele klus. Het is heel fysiek, snel gespeeld en natuurlijk deuren die vaker open en dicht gaan dan normaal gesproken bij je thuis in een maand gebeurd.

De voorstelling begint om 20:00 uur in Dorpshuis de Kil. Entree: 8 euro. Reserveren kan via reserveer.bij.ons@gmail.com.