Aardbeiendag
Aardbeiendag Foto: Lya Cattel

De Aardbeiendag wordt het Aardbeienweekend

zaltbommel • De Aardbeiendag wordt dit jaar een heus Aardbeienweekend.

Naast de traditionele Aardbeiendag op zaterdag 16 juni is er op vrijdag 15 juni een Aardbeienborrel. Ook serveert Brasserie De Poorterij het hele weekend een speciaal aardbeienmenu. Nieuw dit jaar is ook de bakwedstrijd 'De Lekkerste Taart van de Bommelerwaard'. En bezoekers kunnen een mooie Aardbeienfietroute rijden langs 'fruitige' plekjes en bezienswaardigheden in de Bommelerwaard. De Aardbeienborrel is vrijdag 15 juni van 16:30 tot 19:00 uur in de trouwzaal van het oude stadhuis op de Markt. Tijdens de borrel wordt het eerste fust Bommels Aardbeienbier aangeslagen, dat door TRIP in samenwerking Bommels Bier is ontwikkeld. Kaarten voor de borrel kosten 20 euro.

Op Aardbeiendag, zaterdag 16 juni om 11:00 uur, wordt Aardbeienkoningin Kim van Oijen met de prinsesjes feestelijk onthaald door wethouder Willem Posthouwer en de heer Van der Wal, zakelijk directeur van Kreling Aardbeien. Daarna begint het vertrouwde programma. Bezoekers kunnen genieten van beschuitjes met aardbeien, op de foto met de Aardbeienkoningin en het Aardbeienbier proeven. Ook is er een markt met streekproducten. Inschrijven voor de taartenbakwedstrijd kan nog tot 10 juni.

De Aardbeienfietsroute is 40 kilometer lang en voert langs verschillende fruitkwekers en bezienswaardigheden. Aardbeienkweker Van Uitert stelt zijn bedrijf open, Van Gent Watersport aan de Zandmeren in Kerkdriel biedt de deelnemers een aangename rustpauze en wie zich heeft in een ijsje stapt af bij IJsboerderij De Schoonheuvel in Hedel.

q www.tripbommelerwaard.nl