Op naar de nacompetitie

regio • De vier Bommelerwaardse zondagclubs die nacompetitie spelen, kwamen afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel. Twee verloren er zelfs.

Voor DSC is het te hopen dat het spreekwoord 'een slechte generale belooft een goede première' gaat uitkomen. De 3-1 nederlaag op bezoek bij SCR was immers niet de opmaat richting de nacompetitie waar de manschappen van trainer Arian Meeuwsen op hoopten. Verder vormde de rode kaart voor Joost van Engelen een smetje op de wedstrijd, een kleine vijf minuten voor het eindsignaal.

Voor Hedel stond er zondag bij kampioen OSC'45 niets meer op het spel. In het 2-2 eindigende duel was het hoofdzakelijk zorgen dat iedereen heelhuids bleef. En dat lukte.

Bij Jan van Arckel was het spannend. Het 1-1 gelijkspel bij MOSA'14 was net voldoende om zich te melden voor het toetje. Met dank aan centrale verdediger Niels Oltmans. Zes minuten in de extra tijd ging hij mee naar voren om met een soort halve omhaal de gelijkmaker in het net te laten ploffen (1-1).

"We hebben een Duits gelijkspel gehaald", grijnsde interim trainer Bart Goesten. "Je snapt wel dat de ontlading groot was bij ons."

Jan van Arckel mag nu in twee wedstrijden tegen MEC'07 proberen vierdeklasser te worden. Zondag eerst het uitduel en een week later ontvangen de Jantjes MEC'07 in Ammerzoden.

Alem sloot zondag de competitie af met een 1-2 nederlaag tegen Den Dungen. Een slechte generale voor het naderende nacompetitieduel met EMK uit Nuenen of toch niet? "We hebben wat jongens gespaard en hebben niet met ons sterkste team gespeeld. Maar we hadden wel moeten winnen", aldus Alem-trainer Piet Saaman.