Pontje van Bommel naar Loevestein

zaltbommel • Vanaf zaterdag 30 juni kunnen fietsers en voetgangers van Zaltbommel, via Brakel met de pont naar Slot Loevestein.

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vaart Veerdienst Riveer vijf keer per dag. Vanaf zaterdag 7 juli wordt iedere dag gevaren, tot en met zondag 26 augustus. Tussen 1 en 23 september vaart het veer weer alleen op zaterdagen en zondagen. Tussen Zaltbommel en Loevestein stopt het veer in Brakel om daar passagiers op te pikken. De snelle veerverbinding is een proef. Als deze slaagt, dan bekijkt de gemeente of ze de zomerverbinding jaarlijks kan laten uitvoeren. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer niet doorgaan. Met Riveer is nu afgesproken dat veerboot Gorinchem XI voor de verbinding wordt ingezet.

De vaartocht van Zaltbommel naar Loevestein duurt ongeveer 45 minuten. Een dagkaartje kost 10 euro. Dat kaartje is op de dag van aankoop geldig op andere Riveer-verbindingen. Volgens wethouder Willem Posthouwer maakt de verbinding het cultureel erfgoed op een aantrekkelijke wijze bereikbaar: "We haken daarmee aan bij het routegebonden toerisme. En we stimuleren het gebruik van de fiets als vervoermiddel."

Kijk voor de vaartijden op www.zaltbommel.nl of op www.hetkontakt.nl