Ideeënavond over landschap Aalst

aalst • Dorpsraad Aalst en Landschapsbeheer Gelderland (SLG) houden op maandag 11 juni de bewonersavond 'Levend Landschap Aalst'. 'Levend Landschap' is een project van de dorpsraad samen met LSB en de gemeente Zaltbommel. Doel van het project is 'de waarden in het buitengebied verder te verfraaien en beter beleefbaar te maken'. "Levend Landschap is een interactief proces waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen", aldus SLG. Tijdens de ideeënavond kunnen inwoners ideeën aandragen om het landschapsbeeld en de cultuurhistorie rond het dorp een impuls te geven. Belangrijke thema's zijn landschap, ecologie en biodiversiteit, cultuurhistorie, toegankelijkheid en jeugd en educatie. Het kan gaan om het inzaaien van bermen en dijken met bloemen voor bijen, het vastleggen van streekverhalen, het opruimen van zwerfafval, meer wandelpaden en de aanleg en herstel van landschapselementen. De avond vindt plaats in 't Gement en begint om 20:00 uur. Wethouder Adrie Bragt opent de avond.


Luisterend oor bij EGB in Pand 9

zaltbommel • De Evangelische Gemeente Bommelerwaard houdt elke woensdagmorgen van 10:00 tot 12:00 'Open Morgen'. "Iedereen is welkom voor een kop koffie met wat lekkers erbij en een luisterend oor", laat EGB weten. "Het idee is dat er een plek is waar mensen zonder iets te betalen en zonder zich aan te melden gewoon even langs kunnen komen. Er is veel eenzaamheid, ook in de Bommelerwaard. De evangelische gemeente wil daar graag op inspringen door haar deuren te openen voor mensen die op zoek zijn naar gezelschap." De Open Morgen wordt gehouden is een ruimte die vanuit de centrale hal van Pand 9 te bereiken is. Bordjes wijzen de weg.


'Doorgeefweken' bij Oogwereld Dorst

zaltbommel • Oogwereld Dorst op de Markt in Zaltbommel doet ook dit jaar weer mee aan de BRIL-doorgeefweken. "Om het klanten zo aantrekkelijk mogelijk te maken mee te doen, geven we bij aanschaf van een complete multifocale bril inruilkorting oplopend tot 150 euro en inruilkorting tot 50 euro bij aanschaf van een enkelvoudige bril. Als de klant ook nog een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar ontvangt, kan het voordeel behoorlijk oplopen", vertelt vestigingsmanager Johan Venema. Stichting Emefa zet zich in voor dit goede doel en zorgt ervoor dat gebruikte brillen uit Nederland een tweede leven krijgen. Mensen kunnen met zo'n 'nieuw' verkregen bril (weer) deelnemen aan de maatschappij of hun maatschappelijke kansen aanzienlijk vergroten. De Bril Doorgeefweken vinden plaats van donderdag 31 mei tot en met zaterdag 16 juni 2018.


'Samen op Reis' met wooncorporaties

tiel • De Samenwerkende Woning Corporaties Rivierenland houden donderdag 7 juni de bijeenkomst 'Samen op Reis' in de Zinder in Tiel. Woningcorporaties, gemeenten en zorg- en welzijnorganisaties gaan die dag met elkaar in gesprek over thema's als betaalbaar wonen, langer thuis wonen, woningen energieneutraal maken en kwetsbare groepen helpen aan een thuis. Het programma duurt van 17:00 tot 21:30 uur.