• De studenten proberen dieren aan een baasje te helpen.
• De studenten proberen dieren aan een baasje te helpen. Foto: aangeleverd

Studenten helpen Cupido een handje

bruchem/alem • Anke van Boxtel en haar klasgenoten hebben hun hart verloren aan de honden en katten in Dierenasiel Bommelerwaard. Daarom organiseren ze op 2 juni een fair.

Anke (18) woont in Alem en liep stage in het dierenopvangtehuis in Bruchem voor haar opleiding Dier & Ondernemen bij Helicon in Den Bosch.

"Een klasgenoot heeft daar ook stage gelopen en we hebben daar een superleuke tijd gehad. Voor school moeten we ook een evenement organiseren. Dat gaan we dus bij het asiel doen, in de hoop dat meer mensen erover gaan nadenken om een hond of kat uit het asiel te nemen."

De vijf studenten hielden eerst een enquête om de behoeften te peilen. Dat bleek wel goed te zitten, dus werkten ze hun idee uit. Zaterdag 2 juni van 11:00-15:00 uur zijn bezoekers welkom op Steenweg 8 in Bruchem. De studenten bemensen onder meer een 'cupidokraampje' waar mensen stapsgewijs naar het voor hen ideale dier uit het asiel uitkomen.

Honden die goed kunnen omgaan met andere honden, mensen en kinderen zijn welkom om met hun baasje een leuk parcours af te leggen. Bezoekers die eerder een dier uit het asiel hebben geadopteerd, wordt gevraagd een foto mee te nemen voor in een plakboek. Er zijn demonstraties, zoals van 'Hersenwerk voor honden'.

Er zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar, en mensen kunnen lege flessen inleveren. "De opbrengst daarvan gaat ook naar het asiel, maar belangrijker dan geld inzamelen vinden we het om de dieren in de spotlights te zetten", sluit Anke af.

Voor de eerste vijftig bezoekers ligt een goodiebag klaar. Voor vragen en info: dogsandcatsfair@hotmail.com.