Afbeelding
Foto:

Drugspanden Kerkdriel en Brakel gesloten

kerkdriel/brakel • Zowel in Kerkdriel als in Brakel werd afgelopen week op last van de burgemeester een pand gesloten waar eerder drugs is aangetroffen.

Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel liet dinsdag een woning aan de Kromsteeg in Kerkdriel voor drie maanden verzegelen. De politie vond daar eind december zo'n negenhonderd hennepplanten. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure te worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd tussen de datum van constatering en daadwerkelijke sluiting zit. Op de woning zijn door medewerkers van de gemeente zegels aangebracht om te voorkomen dat het pand betreden wordt.

Met de sluiting wil burgemeester Van Kooten een signaal afgeven dat deze woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt en verstoring van het woon- en leefklimaat voorkomen. Vorige maand sloot de burgemeester ook al een pand aan de Hoorzik in Kerkdriel.

De Zaltbommelse burgemeester Peter Rehwinkel sluit een pand aan de Kooihoek in Brakel, ook voor drie maanden. In het pand werden in maart drie vrieskisten met in totaal 125 kilo MDMA (synthetische drugs) gevonden. "Wij nemen deze maatregel om productie, gebruik, verstrekking en handel in drugs tegen te gaan. Panden waar drugs aanwezig zijn hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving. Dit levert een ernstig gevaar voor de openbare orde op", aldus Rehwinkel.