donderdag 24 mei

Avond4Daagse dag 3
18:45, Hedel, Gelre's End. Derde wandeldag van de Rode Kruis Avondvierdaagse.

Eric Corton met 'Ma'
20;15, Zaltbommel, De Poorterij. Tragikomische solovoorstelling 'Ma', gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. Entree: 23,50 euro.
www.de-poorterij.nl

vrijdag 25 mei

Soup & Jazz
18:00-21:00, Hedel, De Sterregaard (Middelingenseweg 51). Jazz-zangeres Jacqlin Peters komt naar de boomgaard. Er zal huisgemaakte aspergesoep met brood, kaas, pesto worden geserveerd. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via sterregaard@xs4all.nl of info@jacqlin.nl. Deelname: 12,50 euro.

Intocht Avond4Daagse
18:15, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Start laatste dag van de Rode Kruis Avondvierdaagse. Vertrek vanaf de Waalkade, de intocht is op de Markt.

Inzamelavond
19:00-20:00, Opijnen, Pastoriestraat 6. Inzamelavond voor de jaarlijkse rommelmarkt rond de hervormde kerk op 16 juni. Kleding en kleine meubels zijn ook welkom. Geen computers, bankstellen, orgels. Meer informatie bij Gea Klip 0418-651922.

Truckshow Nederhemert
19:00-22:00, Nederhemert, evenemententerrein. Jaarlijkse truckshow.

Foute Party
20:30, Nederhemert, evenemententerrein. Feestavond voor jong en oud. Toegang gratis.

zaterdag 26 mei

Truckshow Nederhemert
9:00, Nederhemert, evenemententerrein. Jaarlijkse Truckshow.

Rommelmarkt Bruchem
9:00-15:00, Bruchem, dorp. De grootste rommelmarkt van de Bommelerwaard. Huishoudelijke artikelen, glaswerk, boeken, meubels, kleding, speelgoed, elektra, Meerdere terrasjes, mooie prijzen winnen, springkussen, wervelwindspel en paardentram. Met Rad van Avontuur en verkoop van mooie exclusieve items per opbod op het Kerkplein. Georganiseerd door hervormde kerk.

Rommelmarkt Zuilichem
9:00, Zuilichem, gereformeerde kerk. Georganiseerd door gereformeerde kerk Gameren/ Zuilichem. Ruime sortering boeken, huishoudelijke spullen, meubelen, antiek, glaswerk en servies. Dit jaar kan ook een ritje worden gemaakt met paard en wagen en er is een ballonnengoochelaar die de allermooiste creaties maakt.

Concours hippique
09:00, Ammerzoden, terrein Gelderse Boys. Ook op zondag 27 mei. Zaterdag staan de pony's centraal, zondag de paarden. Er zijn dressuur- en springwedstrijden op de mooie eb- en vloedzandbaan. Naast alle pony- en paardencombinaties is er ook een strodorp met verschillende kramen. Een groot, gezellig en gratis evenement voor jong en oud.

Rommelmarkt Est
9:30-13:30, Est, Dorpsplein. Georganiseerd door hervormde kerk. Volop 2e hands spullen zoals speelgoed, glaswerk, serviesgoed, boeken en nog veel meer. Ook fruit, koek, vis, bloemen en de bekende 'Estse' oliebollen, koffie/thee met zelfgemaakte koek, broodje hamburger en broodje knakworst.

Oldtimertocht Nederhemert
10:00-11:00, Nederhemert, Evenemententerrein. Opstellen klassieke auto's, motoren en tractoren bij de feesttent. Vanaf 11:00 uur vertrek voor toertocht door het Rivierengebied.

Concert Kasteel Ammersoyen
13:30, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Concert door opstaporkest Da Capo uit Hedel samen met opstaporkest OBK Well/Volharding Kerkwijk en Opleidingsorkest Désibel. M.m.v. blazersklas en opstaporkest van Fanfarecombinatie Pr. Juliana-Concordia. Toegang gratis.

Dames Pooltoernooi
14:00, Zaltbommel, De Oude Bieb. Voor beginnende en gevorderde pool-speelsters. Inschrijven: 0418-519009, info@deoudebieb.nu of aan de bar bij De Oude Bieb, Nieuwstraat 4 te Zaltbommel. Kosten: 8 euro inclusief hapjes en één drankje.

Wijnproeverij D66
15:30-18:00, Hurwenen, Wijndomein de Oude Waalstroom. Wie kennis wil maken met D66 Bommelerwaard. Een gezellige gelegenheid voor geïnteresseerden om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van D66. Met rondleiding door de wijngaard, uitleg over Nederlandse wijnen en aansluitend een kleine proeverij. Deelname kost 12 euro per persoon. Aanmelden via liesbethfaas@gmail.com.

Jong talent bij De Engelenbak
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het Cugnon Consort, bestaand uit studenten en docenten van de HKU, treedt op in het kader van de serie 'Jong talent' van De Engelenbak. De toegang is gratis.

Haaftensch Mannenkoor
19:30, Haaften, Atrium, de Kas. Met het Haaftensch Mannenkoor o.l.v. dirigent Herman van Iterson,Kinderkoor 'Eigenwijs' uit Zuilichem o.l.v. Danielle Kraan en begeleiding van Martijn Kraan en Gemengd koor 'Con Amore' uit Nieuwaal o.l.v. en begeleider Jaap Kwakkel optreden. Ook is er een optreden met zang van Geralda Huijsen-Aperloo, Jessica en David Aperloo met begeleiding van Herman van Iterson.

Letteren op Loevestein
19:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Vijfde editie van literatuurfestival 'Letteren op Loevestein'. Met o.a. Özcan Akyol, Connie Palmen, Adriaan van Dis, Jean marc van Tol, Abdelkader Benali en Herman Pleij. En de regionale talenten Izak Boom, Mirjam van den Boogaard, Marieke Lucas Rijneveld en Lizzy van Pelt. Afsluiting met livemuziek van de Rappe Mannen en een boekenborrel. Kaarten bestellen kan via:
www.letterenoploevestein.nl

Muziek in de kerk
20:00, Heerewaarden, Nederlands hervormde kerk. Comité Muziek in de Kerk presenteert het duo Claudia en Manito met hun programma Arpamor: liefde voor de harp. Claudia speelt de Paraguyaanse harp en zingt, Manito begeleidt haar op gitaar, mandoline of Spaanse Luit. Zij brengen bezoekers in korte tijd van het waterige Nederlandse zonnetje naar de hitte van Zuidamerikaanse Zamba's, tango's en canzona's. Toegang: 7,50 euro, inclusief programmaboekje en consumptie na afloop.

Kommil Foo
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Theater én cabaret, absurdistisch en ontroerend, kolder en venijn: voorstelling van het Vlaamse duo Kommil Foo bevatten het allemaal. De twee broers trekken al bijna dertig jaar volle zalen en zijn niet in een hokje te duwen. Hun nieuwste show 'Schoft' kreeg overal juichende recensies. Entree: 27 euro.
www.de-poorterij.nl

Geef liefde een kans
20:30, Kerkdriel, Café De Droom. De Velddrielse zanger Johan Moreno, woonachtig in Hedel, presenteert zijn derde nummer, de vrolijke tropische single, 'Geef liefde een kans' is in samenwerking met zijn plugger Van Hit It Music en Kees Tel geschreven. De presentatie is in handen van Hessel Wijkstra van radio.nl en er zullen diverse artiesten optreden deze avond. Voorverkoop, bij café De Droom of bij Patrick van Koolwijk Bloemen en Planten, 10 euro. Aan de deur 12,50 euro.

zondag 27 mei

Pareltjesmarkt
11:00, Rossum, Dorpshuis De Parel. In een prettige ambiance lekker snuffelen tussen de aangeboden tweedehands koopwaar, antiek en curiosa. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor verkopers. Voor 7,50 euro is er een plaats te huur, inclusief tafel. Reserveren kan via 0418-661519 of dorpshuisdeparel@gmail.com.

Open dag Zandmeren
11:00-16:00, Kerkdriel, Zandmeren. Open dag bij de watersportbedrijven en horeca op de Zandmeren. O.a. gratis rondvaart met Waterfeesten.nl.

maandag 28 mei

Interkerkelijke studieavond
19:30, Zaltbommel, Pand 9. Serie van drie open avonden Bijbelonderwijs door Jacques Brunt. Thema: 'Leven in toewijding'. Jacques zal dit thema verder uitwerken in het licht van het brandoffer (28 mei), het Nazireërschap (11 juni) en de eindtijd (25 juni). Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur, start programma om 20.00 uur.

dinsdag 29 mei

Familiekoor Labowi
14:00-15:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Gezellige middag met leuke meezingers. Entree: 2 euro incl. koffie.

Koffietafel Nederhemert
16:00, Nederhemert, Evenemententerrein. Gezellige koffietafel voor 40-plussers. Met kwis en bingo.

Leerpunt Maasdriel
18:30, Kerkdriel, Bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Kosten: een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Informatie: Joke Borsje, 06-18194357.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Homecoming 1945'. Film van Ferenc Török. Over een dag, 12 augustus 1945, in een klein dorpje in het door de Sovjets bezette Hongarije. Twee orthodoxe Joden arriveren op het kleine stationnetje met twee mysterieuze kisten. Onrust en angst slaan toe onder de inwoners, want wat komen deze twee mannen doen? In prachtig zwart wit geschoten en ondersteund door melancholische muziek vertelt 'Homecoming' een subtiel en doordacht verhaal over recuperatie en restitutie, over collectieve schuld en schaamte.

woensdag 30 mei

Leerpunt Maasdriel
9:00-12:00, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Meer informatie en aanmelden via 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

iPad Café Zaltbommel
10:00, Zaltbommel, Bibliotheek. Samen met andere iPad bezitters leuke apps ontdekken en tips en trucs delen. Aanmelden niet nodig, toegang gratis.

Inloopspreekuur E-books
11:00, Zaltbommel, Bibliotheek. De uitleg is gratis. Neem de eReader, smartphone of tablet mee. Aanmelden niet nodig, toegang gratis.

Open eettafel
12:00, Hedel, Gelre's End. Driegangenmenu voor 9 euro incl. consumptie en koffie/thee. Aanmelden kan tot 23 mei bij Adrie Quik, 073-5993098.

Kindermiddag Nederhemert
14:00-18:00, Nederhemert, Evenemententerrein. Voor alle kinderen tot 14 jaar. Ouders zijn ook welkom.

Kleuteractiviteit
14:30-16:00, Zaltbommel, MuseumAtelier. Met kleurige verfpatronen en collagetechniek een kamertje maken voor Jip en Janneke of Otje. Zeer geschikt voor kleuters, groep 1 en 2. Deelname kost 8 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Inloopspreekuur Klik & Tik
14:30, Kerkdriel, Bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers, die in een veilige omgeving willen oefenen op de PC. Gratis toegankelijk.

Voorleespret in de bieb
15:30, Kerkdriel, Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen luisteren en aan te schuiven.

Kienen in Nederhemert
20:00, Nederhemert, feesttent. Tien rondes met een superronde.

donderdag 31 mei

Frietdag
12:00, Rossum, De Vaste Burcht. Frietdag in het Trefpunt van de Vaste Burcht. Iedereen is welkom, jong en oud. Er wordt een compleet menu geserveerd voor 4,50 euro. Graag van tevoren aanmelden via; welzijnvb@stmr.nl of 0418-664664.

Inloopspreekuur Klik & Tik
15:00, Zaltbommel, Bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers, in een veilige omgeving willen oefenen op de PC. Gratis toegankelijk.

'Powaqqatsi' in Stroomhuis
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Het vervolg op de magistrale documentaire 'Koyaanisqatsi', van de Amerikaanse regisseur Godfrey Reggio, met muziek van Philip Glass. Marc Westermann, filmexpert van Stroomhuis, geeft een toelichting. Deze inleiding begint om 19:30 uur, de film zelf start om 20 uur. Entree: 5 euro.

vrijdag 1 juni

TaalPlus
9:00, Kerkdriel/Ammerzoden, Bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Kosten: 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

Truckpulling Nederhemert
19:00, Nederhemert, Evenemententerrein. Voor de elfde keer in Nederhemert. Het 9,5 tons van VTN wordt aangevuld met rijders uit het Sport Klassement. Entree: 6 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden. Kinderen t/m 13 jaar gratis.

zaterdag 2 juni

Schaaktoernooi
10:00, Nieuwaal, Ons Trefpunt. Schaakvereniging 'Zaltbommel Zuilichem Combinatie' organiseert het 22e Van Voorden Stichting open snelschaakkampioenschap Bommelerwaard. Meer info bij Will Thelen, 0418-512203 of will.thelen@outlook.com

Kijk voor meer activiteiten op: www.hetkontakt.nl