Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Aardbeienkoningin Kim

regio • Tijdens de open boerderijdag in Hedel is afgelopen weekend de naam van de aardbeienkoningin van 2018 bekendgemaakt. Het is de zeventienjarige Kim van Oijen uit Kerkdriel.

Middenin haar eindexamens voor de Havo maakte Kim toch graag tijd vrij om op de boerderijdag een eretaak te verrichten: zij opende samen met wethouder Peter de Vries de staldeuren van boerderij Van Zeelst om de koeien naar buiten te laten.

Na de zomer begint Van Oijen aan haar Pabo-studie. Zoals het een echte Kerkdrielse betaamt houdt ze van rolschaatsen. En van aardbeien natuurlijk. Maandag oefende ze alvast met het uitdelen van de zomerkoninkjes. Tijdens de Aardbeiendag op 16 juni in Zaltbommel zal ze dat ook doen.

Aan de Aardbeiendag is dit jaar een taartenbakwedstrijd, met als belangrijk ingrediënt natuurlijk aardbeien, gekoppeld. Aan de wedstrijd kunnen maximaal 25 mensen van 14 jaar en ouder meedoen. Hobbybakkers die mee willen doen, kunnen zich tot uiterlijk 5 juni aanmelden. Meer informatie over de taartenbakwedstrijd staat op:

q www.tripbommelerwaard.nl