Medailles voor Trios

breda/rossum • Afgelopen weekend reisden de turnsters van Trios af naar de 25e OBTK. Op zaterdag behaalde Maud van Oosterum een bronzen medaille. Op de zondag behaalde Sanne Bron een gouden medaille en Fleurine de Groot een zilveren medaille. De andere turnsters vielen net buiten de prijzen. Ook de coaches van Trios deden mee met het turntoernooi. Charlene de Gooijert behaalde een gouden medaille en Isla de Klerk kreeg het zilver omgehangen. Een aantal turnsters gaat zich nu voorbereiden op de toestelfinales in juni.

Derde bij Roparun

bommelerwaard • De Brandwijk Bommelerwaard Runners zijn derde geworden bij de Roparun. In de tweede nacht viel één van de lopers uit, waardoor het noodscenario uit de kast moest komen en de overige zeven lopers extra etappes liepen.

Veel animo voor tijdrijderscup

zaltbommel • Maandag 14 mei was de eerste tijdrit van de tijdrijderscup van Zaltbommel naar Brakel met een afstand van 11,3 kilometer. Er waren 78 deelnemers voor dit evenement, dit waren er 38 meer dan bij de editie van 2017. De deelnemers zijn verdeeld over vijf klassementen: licentiehouders, niet-licentiehouders, dames, jeugd en de snelste renner van WV Salt-Boemel. Sytse Leenstra uit Utrecht was bij de eerste rit de snelste, gevolgd door Yanne Dorenbos uit Castricum en Corné Verhoeks uit Brakel. De volledige uitslag staat op de site. De volgende tijdrit is 28 mei, de route is 20,2 kilometer lang in twee rondes. De start is op de kruising Jan Stuversdreef/Brakelsestraat te Kerkwijk. Inschrijven en nummers ophalen is ter plaatse van 18:15-18:30 uur. De eerste renner start om 19:00 uur. Kosten: 5,00 euro per keer.

q tijdrijderscup.salt-boemel.nl

Winst voor Nina en Lotte van Mook

gameren • Nina van Mook van PSV Bommelerwaard reed vrijdag in Ravenswaaij in de klasse M1 met haar paard Illusionist M. Ze won tweemaal met 74,8 en 73,3 procent. Lotte van Mook behaalde met haar paard Culinda M in de Z1 een eerste plek (227 punten). Zondag won India van Steenbergen met haar paard Fado in Houten in de Z1 (220 punten).

Afscheid Lennart van de Werken

gameren • Op zaterdag 26 mei (thuis tegen SSC'55) speelt Lennart van de Werken zijn laatste competitiewedstrijd voor het eerste team van GVV'63 1. Hij heeft er 21 seizoenen in het eerste elftal op zitten. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in 1997 onder trainer Mart van Lokven in het eerste elftal. Lennart staat niet alleen bekend als een veelscorende spits, maar ook als een speler die oog heeft voor het teambelang, en terugkwam van een weekendje weg voor de wedstrijd.

Familievoetbal DSC

kerkdriel • Het voetbalseizoen loopt weer ten einde en dat betekent dat het bij DSC in Kerkdriel ook weer tijd is voor het familievoetbal. Het toernooi wordt gehouden op zondag 10 juni en de finales worden gespeeld op zaterdag 16 juni. Zeventallen kunnen zich aanmelden bij Cees Vogel: 06-22900675 of cees@bbceesvogel.nl.