• Fietsen vanaf Slot Loevestein.
• Fietsen vanaf Slot Loevestein.

Bijzondere fietstocht Linielandschap

poederoijen • Staatsbosbeheer houdt tijdens het Mooi Linieland-evenement op zondag 3 juni een bijzondere fietstocht.

De boswachter neemt bezoekers mee in de omgeving van het Munnikenland, waarin natuur en de Nieuwe Hollandse Waterlinie centraal staan. De tocht begint en eindigt bij Slot Loevestein en koffie en gebak is inbegrepen.

Rondom Slot Loevestein is water altijd een sterk aanwezig element geweest. Sinds kort krijgt de rivier hier de ruimte, waardoor dorpen en steden droge voeten houden. In de negentiende eeuw werd water als verdedigingswapen ingezet om de bewoners te beschermen. Met het ingenieuze systeem van De Nieuwe Hollandse Waterlinie kon het land van Muiden tot de Biesbosch onder water gezet worden. Zo werd Holland beschermd tegen de vijand. In het landschap van nu zijn elementen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog steeds zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan de vele forten, die bijna allemaal te bezoeken zijn.

De fietstocht in en om het Munnikenland wordt gehouden op zondag 3 juni. Deelnemers worden om 13:00 uur ontvangen door de boswachter van Staatsbosbeheer op Slot Loevestein ontvangen met koffie en gebak. Rond 16:00 uur is hier de afsluiting met een verfrissend drankje. De fietstocht is ongeveer 15 kilometer en ook geschikt voor kinderen. Aanmelden is niet nodig. Kosten voor dit speciale Mooi Linieland-arrangement zijn 8,50 euro per persoon.


q www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein