• 'Beleef de boerderij' in Hedel en Ammerzoden.
• 'Beleef de boerderij' in Hedel en Ammerzoden.

'Beleef de boerderij' Bommelerwaard

hedel • Bij zes boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden kan er op 21 mei, tweede Pinksterdag, een kijkje nemen achter de schermen worden genomen.

Tijdens 'Beleef de Boerderij' kunnen bezoekers zien wat er allemaal gebeurt voor de streekproducten op het bord liggen. De dag wordt georganiseerd door de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in de Bommelerwaard De Capreton in samenwerking met de deelnemende bedrijven. Naast de bekende namen zal dit jaar ook Jac van den Oord de deuren openen in verband met het honderdjarig bestaan. Hoogtepunt van het evenement is de koeiendans. De koeiendans vindt plaats om 12:00 uur op de boerderij van de familie van Zeelst, Achterdijk 57 in Hedel. De koeien worden losgelaten door de kersverse Aardbeienkoningin van de Bommelerwaard. Om het voor de bezoeker makkelijk te maken, rijdt er een tractorhuifkar tussen de boerderijen. Voor bezoekers die met eigen vervoer rondrijden zijn er plattegrondjes op de bedrijven aanwezig. De toegang tot de boerderijen is gratis.


Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Kom kijken hoe de dieren op de boerderij leven, hoe champignons geteeld en geoogst worden, hoe het lekkerste ijs van de Bommelerwaard gemaakt wordt en wat er allemaal gedaan kan worden met een aardappel. Er is een prijsvraag en voor kinderen is er een kleurwedstrijd. De kleurplaat is te downloaden op onderstaande website en kan op 21 mei worden ingeleverd bij één van de deelnemende bedrijven. Het volledige programma en de deelnemende bedrijven zijn ook te vinden op:


q www.capreton.nl