Afbeelding
Foto: stock

Facebook-schandaal maakt weinig indruk

regio • Privacyschandalen of niet, slechts vijftien procent van de panelleden van TipBommelerwaard.nl die vragen over social media beantwoordden, overweegt te stoppen met Facebook of andere kanalen.

Zes op de tien panelleden zijn niet onder de indruk van het nieuws dat Cambridge Analytica oneigenlijk gebruik maakte van de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers. De oproep van Arjen Lubach om ervan af te stappen deed de meeste respondenten dan ook niks.

De oplossing is simpel volgens dit panellid: "Ieder weldenkend mens weet dat hij zo min mogelijk persoonlijke gegevens via het internet (op wat voor manier dan ook) moet delen."

Facebook is de meest gebruikte vorm van social media, 69 procent van de 180 respondenten heeft een account. LinkedIn wordt door 42 procent gebruikt, Instagram door 31 procent en Twitter door 25 procent. Van de panelleden die reageerden geeft 21 procent aan niet actief te zijn op social media.

Bijna tweederde van de respondenten heeft liever persoonlijk contact dan via social media. Maar vooral voor mensen die wat verder weg staan, zowel qua band als qua afstand, wordt de meerwaarde van contact via Facebook of twitter gevoeld. "Ik kan het contact met de familie en vrienden in de hele wereld juist via social media onderhouden! Ben er blij mee", antwoordt iemand.

TipBommelerwaard.nl is een panel van ruim achthonderd mensen in de Bommelerwaard. Ook meepraten over actuele, vaak lokale onderwerpen? Aanmelden kan via de website.